ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Наші студенти зайняли призові місця VIІІ Міжнародної студентської Олімпіади з кібербезпеки

 

Студенти Держаного університету інтелектуальних технологій і зв’язку зайняли призові місця VIІІ Міжнародної студентської Олімпіади «Шляхи та механізми захисту інформаційного простору України від шкідливих інформаційно-психологічних впливів».
Організаторами були Маріупольський державний університет та Інститут спеціального зв’язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Олімпіада проходила в дистанційному режимі в командному змаганні та особистому захисті рефератів. В ній взяли участь 14 студентських команд із провідних вишів країни, а також із Польші, Грузії та Казахстану.
Студенти факультету інформаційних технологій і кібербезпеки ДУІТЗ кілька років поспіль беруть участь у цій Олімпіаді та кожного разу посідають призові місця. Не став винятком і цей рік. Наші студенти зайняли перше місце в командному змаганні, а також отримали два треті місця в особистих змаганнях! Вітаємо Іллю Врублевського, Данила Грачова, Віталія Демешко, Олександра Овчиннікова. Також шана викладачам факультету ІТК за підготовку фахівців з кібербезпеки «На сьогодні першочерговим чинником, що впливає на складові національної безпеки, є ступінь захищеності інформаційного середовища. Питання інформаційної безпеки набуває актуальності як у процесі стрімкого розвитку комп’ютерних технологій, так і у контексті різкого збільшення злочинів та інших протиправних дій, спрямованих на порушення конфіденційності, цілісності та достовірності інформації. Але саме головне – це питання захисту кіберпростору під час війни. Наші студенти приймають активну участь у захисті простору України від шкідливих інформаційно-психологічних впливів ворога, вони вже боронять країну у складі кіберзагонів. І нинішня Олімпіада наглядно підтвердила високий рівень підготовки наших студентів до такої боротьби», – зазначив декан факультету ІТК, доктор технічних наук, професор, лауреат Державної премії України, заслужений діяч науки і техніки України, Євген Васіліу.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024