ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

6 червня – День журналіста в Україні (книжкова виставка)

 

6 червня в Україні відзначається День журналіста – професійне свято журналістів, кореспондентів і репортерів. Саме в цей день у 1992 року в Брюсселі Національна спілка журналістів України була прийнята до Міжнародної федерації журналістів, яка є найбільшою у світі організацією професійних працівників ЗМІ. Щорічно День журналіста відзначається згідно з Указом першого Президента нашої держави Леоніда Кравчука від 25 травня 1994 року.

Журналіст – це дуже відповідальна і небезпечна професія навіть у мирний час. А під час війни багато журналістів ризикують життям, щоб показати світу правду про бойові дії.

Взагалі сучасне суспільство важко уявити без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події та факти нашого життя. Завдяки журналістам українці оперативно отримують об’єктивну інформацію, особливо під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Робота журналістів зараз займає особливе місце, оскільки агресор веде війну не лише на суші, морі та в повітрі, а й на інформаційному фронті, поширюючи численні фейки. Багато журналістів ризикують своїм життям заради висвітлення актуальних воєнних і суспільно-політичних подій.

Сьогодні журналісти отримують нагороди, премії та гранди від громадських організацій. А друзі й рідні вітають працівників ЗМІ з професійним святом. Професійне свято журналістів України також щорічно відзначається в Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку. Серед багатьох освітніх програм нашого вишу є спеціальність 061 «‎Журналістика»‎. Саме ДУІТЗ надає можливість кожному студентові реалізувати себе в цій сфері. Також у стінах нашого університету постійно відбуваються різноманітні виставки, присвячені Дню журналістики. Наприклад, сьогодні ДУІТЗ запрошує всіх студентів, викладачів та співробітників університету відвідати книжкову виставку «‎На передовій інформаційного фронту»‎, де демонструються журнали “Журналіст України”, підручники “Журналістська освіта і наука”, “Основи журналістики” І. Л. Михайлина, “Вступ до журналістики”  В. М. Владимирова, “Правові норми журналістики України”  Галаджун З., Колесніков М., цікаве видання заступника редактора одеської газети “Порто-франко” Олександра Галяса “Гендерна журналістика: люди, теми, діалоги” тощо. Ці видання стануть у нагоді майбутнім журналістам, яких готують на факультеті бізнесу та соціальних комунікацій.

Щиро вітаємо журналістів із професійним святом та бажаємо здоров’я, щастя, невичерпної енергії задля втілення в життя всіх задумів, планів і мрій!

 

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024