ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

Щорічно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Бібліотека – це справжня скарбниця, яка зберігає пам’ять і мудрість народу. Це свято було засноване указом президента в 1998 році. Відзначають його як бібліотекарі, так і звичайні відвідувачі.

У 9-11 століттях у Київській Русі при церквах та монастирях почали з’являтися перші бібліотеки. У 1037 році князь Ярослав Мудрий створив першу державну бібліотеку при соборі Святої Софії.
У 19 столітті бібліотеки почали ставати доступними для всіх людей: у 1829 році місцевою інтелігенцією було засновано публічну бібліотеку в Одесі, у 1866 році — в Києві, у 1886 році — в Харкові.

На початку російської агресії в Україні налічувалося близько 15 тисяч бібліотек, послугами яких щороку користувалися більше 11 мільйонів українців.

Одна з таких бібліотек знаходиться в ДУІТЗ. У ній зібрана велика кількість книг різних років видання та із багатьох дисциплін. Також у нашому університеті є читальна зала й архівні книжкові сховища. Студенти ДУІТЗ мають можливість у будь-який навчальний день відвідати бібліотеку, оформити абонемент і взяти потрібну книгу.

Також на офіційному вебсайті нашого університету є корисний застосунок «‎Електронна бібліотека ДУІТЗ»‎. Завдяки цьому застосунку студенти мають можливість скористатись будь-якою книгою з бібліотеки університету та знайти необхідну інформацію, зокрема і для написання кваліфікаційних робіт.

ДУІТЗ вітає всіх причетних із цим прекрасним святом та бажає, щоб полиці всіх українських бібліотек заповнялись новими книжками, а бібліотеки були тим місцем, куди хочеться прийти, де завжди цікаво і захопливо!

 

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024