ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

21 листопада – День Гідності та Свободи України

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Свято було встановлено Указом Президента України від 13 листопада 2014 року. У цей день, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події — Помаранчева революція 22 листопада 2004 року та Революція Гідності 21 листопада 2013 року.
День Гідності та Свободи став своєрідним наступником свята Дня свободи, що відзначалося на честь Помаранчевої революції з 2005 до 2011 років 22 листопада, але було скасоване.

Саме 21 листопада 2013 року відбулися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію й скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Уже другий рік поспіль День Гідності та Свободи відзначається під час повномасштабного вторгнення Росії. Україна знову бореться за свою свободу й незалежність.

Цей день — символ творення новітньої історії держави, пам’ятна дата, що вшановує мужність і патріотизм українців, які відстояли свої споконвічні цінності: свободу, демократію і європейськість — та наразі продовжують це робити.

«Для ДУТЗ свято Дня Гідності та Свободи України є дуже важливим! Щороку наші студенти, викладачі й співробітники вшановують пам’ять загиблих захисників, які відстоюють честь та свободу нашої держави на полі бою. Студенти ДУІТЗ постійно проводять тематичні заходи, беруть участь у різних флешмобах і навіть уже зараз деякі з них виборюють незалежність України.
Я хочу подякувати нашим захисникам та захисницям за те, що вони боронять свободу кожного українця, а значить і свободу наших студентів спокійно жити, навчатись та реалізовувати свої вміння на рідній землі.
Хочу побажати всім студентам мирного неба, бути патріотами власної країни, добробуту й родинної злагоди у домівках, віри в щасливе майбутнє української держави. Ми обов’язково переможемо й відстоїмо свою Гідність та Свободу! Слава Україні!» – наголосив ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024