ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Студенти ДУІТЗ ознайомилися з психологічною методикою «Киснева маска»

У Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку проходить Марафон психосоціальної підтримки осіб, що потрапили у критичну життєву ситуацію «Місце сили».
Цей Марафон – перший великий захід Хабу психосоціальної підтримки «Місце Сили», який відтепер працює на базі Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку.
6 грудня відбувся тренінг «Киснева маска» – базовий протокол саморегуляції «4 стихії».  Його провела практичний психолог, тренерка ITC, представниця Ізраїльської коаліції травми Ніна Філатова.
Як розповіла Ніна Валентинівна, в Ізраїлі практики життєстійкості починаються з «4 стихій» – найпершого протоколу, який людина може застосовувати під час стресу, кризи чи травми. У такі моменти люди втрачають контроль над тілом і реакціями, тож перше завдання – повернути його та знизити напруження нервової системи.
Протокол складається з чотирьох простих вправ за назвами стихій:
1. Стихія «Повітря» – керування своїм диханням за допомогою техніки «Дихання за квадратом».
2. Стихія «Вода» – поповнення водного балансу, адже у стресі люди не відчувають, як пересихають слизові оболонки. Стрес може спричинити зневоднення, а зневоднення може стати причиною стресу. Щоб вийти із цього замкненого кола, потрібно пити більше води, чаю чи іншої рідини.
3. Стихія «Вогонь» – повернення здатності мислити. Під час стресу людина має тунельний зір – не може бачити широко, помічати, що відбувається навколо, і не може ухвалювати відповідальні рішення. У такі моменти в очах горить вогонь. Тому варто покрутити головою з боку в бік, подивитися на якийсь великий предмет на кожному боці й називати побачене.
4. Стихія «Земля» – відновлення контролю над тілом. У момент травматичних подій тіло дуже напружується, стискається, тому необхідно дати йому розслаблення й відчуття керованості. Вправа полягає в тому, щоб по черзі напружувати та розслабляти м’язи.
Студенти разом з Ніною Валентинівною вчилися правильно дихати й керувати своїми емоціями.
Нагадуємо, що Марафон триває до 15 грудня. На вас чекають цікаві та корисні тренінги і майстер-класи, які підготували наші фахівці в межах діяльності ХАБУ ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ «МІСЦЕ СИЛИ».
11 грудня 2023 р. 14:00–17:00 – тренінг «Моя внутрішня команда».
12 грудня 2023 р. 14:00–17:00 – тренінг «Емоційний SOS».
13 грудня 2023 р. 14:00–16:00 – тренінг «Вигоряння, вторинна травматизація. Шляхи запобігання».
14 грудня 2023 р. 14:00–17:00 – тренінг «Конструктивне мислення в умовах конфлікту».
15 грудня 2023 р. 14:00–16:00 – тренінг «Безперервність життя і  травматична подія. Шлях відновлення».
Усі заходи відбуваються в аудиторії 223.
Необхідна інформація за тел.: +380997654778 Telegram, Viber.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024