ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку отримав обладнання від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)  

На початку 2024 року Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку отримав обладнання від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Технічна допомога ДУІТЗ надана USAID через Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» і складається з 15 одиниць комп’ютерного обладнання:
1) Сервер HPE ML350 Gen10 Hot Plug LFF СТО (2 шт.).
2) Сервер HPE ProLiant ML110 Gen10 4LFF CТО.
3) Ноутбук/Notebook Dell Vostro 3510/Core i3-1115G4/8GB/256GB SSD/15.6″ FHD/Intel UHD/Cam & Mic/WLAN + BT/Backlit Kb/3 Cell/W11Pro/3Yr (2 шт.).
4) Багатофункціональний пристрій А4 ч/б / Multifunctional device А4 b/w Xerox B235 (Wi-Fi).
5) Мережеве сховище/Network storage NAS Synology DS220+.
6) Комутатор/Switchboard TP-LINK TL-SG3428 24xGE 4xGE SFP L2 JetStream 19” 1U
7) Точка доступу/Access Point TP-LINK EAP225 AC1350 1xGE LAN PoE MU-MIMO (2 шт.).
8) Точка доступу зовнішня/Access Point TP-LINK EAP225 OUTDOOR AC1200 1xGE LAN PoE MU-MIMO Outdoor.
9) Екран 2E на тринозі, 1:1, 112″, (2.0*2.0 м)/Screen 2E on a tripod, 1:1, 112″, (2.0*2.0 м).
10) Веб-камера/Webcam Trust Tyro Full HD BLACK.
11) Гарнітура для ПК/Headset for Computer 2E CH11, On-Ear, 3.5mm / 2*3.5mm.
12) Тонер картридж/Toner CartridgeXerox B225/B230/B235 Black (3 000 стор/pages).
Надана технічна допомога дає змогу відбудувати та модернізувати освітню ІТ-інфраструктуру закладу вищої освіти (ЗВО).

“Сьогодні сфера інформаційних технологій – це галузь, яка розвивається дуже динамічно. Постійно з’являються нові технології, програмні продукти, апаратні засоби та інформаційні сервіси.
Все це дозволяє нам створювати нові архітектурні рішення та сервісні платформи, які пропонують нові можливості оброблення інформації. Але разом з цим потрібно розуміти, що розвиток ІТ-інфраструктури створює нові загрози з точки зору кібербезпеки.
Стає цілком очевидним, що для підготовки кваліфікованих фахівців з кібербезпеки, університету потрібно мати сучасну ІТ-інфраструктуру.
Допомога, отримана нашим університетом у межах Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», дозволяє студентам залишатись на передньому фронті боротьби з різними кіберзагрозами та посилює нашу спроможність  готувати майбутніх спеціалістів на базі сучасної ІТ-інфраструктури», – зазначив завідувач кафедри кібербезпеки та технічного захисту інформації, доктор технічних наук, професор Володимир Корчинський.

У закладі зараз навчається 230 майбутніх спеціалістів з кібербезпеки й завдяки підтримці від USAID вони отримали можливість проводити наукові дослідження, готуватися до участі у студентських кіберзмаганнях, олімпіадах тощо.
«На базі отриманого обладнання плануємо розгорнути сегменти хмарної інфраструктури, що допоможе студентам вивчати та досліджувати загрози, характерні саме хмарним технологіям та віртуалізації. Також застосуємо зазначене обладнання в побудові навчально-наукового кіберполігону, що дозволить відтворювати різні схеми реалізації систем інформаційної безпеки та проводити тестування ефективності змодельованих систем захисту, оцінювати їхню ефективність, виявляти вразливі місця», – поділився планами декан факультету iнформаційних технологій та кібербезпеки, доктор технічних наук, професор Євген Васіліу.

Загалом Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» передав 5 тисяч одиниць техніки та 4 тисячі ліцензій загальною вартістю 2,5 млн доларів США для 25 університетів. Це понад 50% усіх ЗВО України, де проводиться навчання за спеціальністю «Кібербезпека та захист інформації». Більшість закладів, які отримали техніку, постраждали від обстрілів та бомбардувань РФ або втратили приміщення для навчання, тож нове комп’ютерне обладнання допоможе їм відновити освітній процес.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку  – один з провідних ЗВО України у галузі інформаційних технологій та телекомунікацій. Створений шляхом реорганізації Одеської національної академії зв’язку імені О.С. Попова і Одеської державної академії технічного регулювання та якості.

Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» працює над зменшенням та потенційним усуненням вразливостей кібербезпеки в секторах критичної інфраструктури України, а також над розвитком нових кадрів у кібербезпеці, розбудовою потенціалу талантів, та над посиленням спроможності України у підготовці до кібератак.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024