ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Наші студенти-психологи засвоїли терапевтичну техніку Ебру

За взаємодії зі стейкхолдером спеціальності 053 «Психологія» Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку — Одеським обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти (ООРЦПІО) — 26 березня проведено «Студентські студії». Цей проєкт було започатковано у 2023 році для залучення студентів до участі в наукових і науково-практичних заходах з творчого зростання їх у професії, оволодіння навичками, що допоможуть майбутнім психологам якісно надавати психологічну підтримку та допомогу батькам і дітям.
Метою заходу є підвищення обізнаності студентів про інклюзивну освіту, особливості надання корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами, ознайомлення з перспективами обраної професії.
Під час заходу методист ООРЦПІО Олена Бальбуза провела майстер-клас для студентів 1 курсу спеціальності 053 «Психологія» ДУІТЗ з використання техніки Ебру в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. Техніка Ебру дозволяє дітям з ООП підвищити самооцінку, зняти напругу, розкрити творчий потенціал, зануритись у світ творчості та краси. Олена Бальбуза розповіла про можливості арт-терапії: пошук внутрішнього потенціалу й ресурсу, підвищення самооцінки та творчих навичок, можливість створювати щось нове і зцілення кольоротерапевтичними техніками, методами. Кожний студентів, застосувавши на практиці техніку Ебру, зміг особисто переконатися в емоційно-позитивному впливі та змінах у психологічному стані після використання цього методу.
Одеський обласний ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти є освітньо-консультативною, інформаційно-координаційною установою, що здійснює свою діяльність у тісній співпраці з органами освіти, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення, громадськими організаціями, іншими органами виконавчої влади, а також зі структурними підрозділами Академії неперервної освіти Одеської обласної ради.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024