ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Наш Університет підписав Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з Національною академією ДПСУ

2 квітня 2024 року ректор Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку Олександр Назаренко, голова наглядової ради ДУІТЗ Сергій Базика, народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури, член наглядової ради ДУІТЗ Ігор Мурдій та професор кафедри метрології, якості та стандартизації Костянтин Боряк відвідали Національну академію Державної прикордонної служби України.
Розуміючи необхідність налагодження двосторонньої співпраці в освітній та науковій сферах, розвитку й розширення відносин і врахування взаємних інтересів у науковому житті, під час робочої зустрічі був підписаний Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між нашими закладами вищої освіти:
– обмін інформацією у сфері освітньої, наукової, технічної, фінансової, правозахисної, соціально-культурної діяльності, щодо проєктів і програм у різних наукових сферах, які здійснюються в Україні та за кордоном;
-проведення спільних наукових заходів, круглих столів, семінарів, тренінгів, майстер-класів, конференцій тощо за напрямами, що обумовлені предметом цього Меморандуму.

Від Національної академії Державної прикордонної служби України документ підписав ректор, генерал-майор Олександр Луцький. Документ передбачає комунікацію та взаємодію сторін з метою налагодження прямих зв’язків, обміну досвідом з розвитку сучасної освіти та науки.
«Впевнений, що обмін досвідом буде дуже продуктивний, тому що наш університет уже давно готує фахівців для силових структур та збройних сил України. Наші розробки активно впроваджуються на фронті. Наприклад, тільки в минулому році наші вчені отримали 2 патенти, які мають безпрецедентну значущість для національної безпеки. Це патент на корисну модель «Спосіб калібрування артилерійських снарядів», розроблений професором Костянтином Боряком, та патент на корисну модель «Маскувальний плащ», що став результатом роботи Костянтина Боряка, Максима Боряка, Сергія Базики та Ігоря Мурдія. Тож наші розробки будуть корисними й офіцерам-прикордонникам», – зазначив ректор університету Олександр Назаренко.
Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького – це провідний сучасний вищий військовий навчальний заклад, єдиний на теренах країни, який здійснює підготовку кадрів для прикордонного відомства – офіцерів нової формації, справжніх патріотів України, з високим рівнем професійної компетенції.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024