ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Євген Васіліу привітав переможців Х Міжнародної студентської олімпіади з інформаційно-психологічної безпеки

12 квітня 2024 року на базі Національного авіаційного університету було проведено Х Міжнародну студентську олімпіаду «Шляхи та механізми захисту інформаційного простору України від шкідливих інформаційно-психологічних впливів».

Організаторами заходу стали Національний авіаційний університет,  Центр інновацій та компетенцій «Кібер Дія» НАУ, НДЛ протидії кіберзагрозам в авіаційній галузі та НКЦ «ІТ-Академія». Партнерами заходу виступила Наукова асоціація кібербезпеки України.

В олімпіаді взяли участь понад 100 студентів та курсантів з України, Польщі, Грузії та Казахстану. Також було 28 команд з різних закладів освіти.

Олімпіада проходила у два етапи — командні змагання онлайн, а також індивідуальні змагання у змішаному форматі (змагання відбувалися в 6 паралельних групах, з яких 3 групи змагалися в очному форматі, а інші 3 – онлайн). У результаті запеклої боротьби було визначено цьогорічних переможців індивідуальних змагань серед них наші студенти:

– перше місце посів Дмитро Мостовий,

– друге місце виборов Юрій Пастушенко.

Декан факультету інформаційних технологій та кібербезпеки, професор Євген Васіліу наголосив на важливості інформаційно-психологічної безпеки як ключового компонента загальної інформаційної безпеки держави, особливо в умовах конфлікту. За його словами, кіберпростір сьогодні став повноцінним полем битви, де дезінформація, пропаганда та фейки відіграють роль ефективного інструменту, який може бути використаний як частина військового арсеналу агресора. Євген Вікторович також висловив переконання, що навички, які отримують студенти, можуть бути корисними як для підвищення рівня кібергігієни та медіаграмотності у суспільстві, так і для забезпечення переваги на цифровому полі бою.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024