ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

15 липня — День Української Державності

15 липня 2024 року Україна втретє відзначає День Української Державності, що приурочений до хрещення Київської Русі князем Володимиром Великим у 988 році та утвердження християнства на території нашої держави. Це свято має особливе значення в умовах повномасштабної війни з Росією, яка загрожує самому існуванню української держави.

Спочатку датою обрали 28 липня – у день пам’яті київського князя Володимира Великого й День Хрещення Русі-України, але у зв’язку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар, дата змістилася на 13 днів раніше. Тому тепер 15 липня – свято Української Державності.
Це свято було запроваджено 24 серпня 2021 року під час урочистостей з нагоди 30-річчя Незалежності України. Саме тоді Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про День Української Державності». 

День Української Державності є значущим святом для всіх українців. Він символізує колективні досягнення та зобов’язання перед майбутніми поколіннями. Українська Державність — це спільна історія, у якій ми виростали разом, боролися за нашу незалежність і досягли численних великих успіхів. Це спільне майбутнє, у якому ми прагнемо жити в єдності та міцній державі, що захищає наші права й інтереси.

У цей день українці згадують свою історію, вшановують своїх героїв та об’єднуються навколо спільної мети – перемоги над агресором і побудови сильної, незалежної та демократичної України.

У Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку щороку відзначають це свято. «День Української Державності – це нагадування про наш зв’язок із минулими поколіннями українців та про унікальність культури нашої країни. Тому сьогодні я вітаю всіх із цим святом і бажаю кожному миру, добробуту, щастя, успіхів і злагоди. Нехай День Української Державності стане символом єднання усіх українців навколо спільних цінностей та ідеалів, а мудрість і сила додадуть натхнення нашій нації. Пам’ятаємо та цінуємо нашу свободу й мир!» – привітав усіх зі святом ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024