ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

12 серпня – Міжнародний день молоді

Молодість – це не просто певний період у житті людини, а ще й особливий стан душі. Тому День молоді вважається святом творчості, енергії, відкриттів, пізнання та реалізації найсміливіших задумів.

Уперше Міжнародний день молоді був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 17 грудня 1999 року за пропозицією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді, що відбулася в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року.

Цей день в Україні довгий час святкували в останню неділю червня, що було встановлено указом Президента України від 1994 року. Однак 28 липня 2021 року президент Володимир Зеленський з урахуванням ініціативи молодіжних рухів та організацій України підписав новий указ, згідно з яким святкування Дня молоді було перенесено на 12 серпня, коли за календарем ООН відзначають Міжнародний день молоді.

Мета свята — нагадати про роль молодих людей у розвитку й побудові світу, а також у вирішенні різних повсякденних завдань. Цей день також привертає увагу до актуальних проблем молодих людей. Крім того, цього дня ми маємо звернути увагу на внесок, який робить молодь в освіту, екологію, волонтерство, соціальні проєкти й розвиток громади сьогодні.

Сучасні молоді люди зустрічають цей день в умовах повномасштабного вторгнення, і зараз багато із них цей період проживають зовсім не так, як уявляли. Але вони продовжують бути вагомою частиною українського суспільства: активно волонтерять, організовують збори, просувають українську культуру, представляють нашу країну у світі та стають до лав захисників.

«Молодь – майбутнє й сьогодення країни. Це надія й опора квітучої держави. Вітаю молодь України з «професійним» святом! Будьте завжди на позитиві та сповнені ідей. Нехай швидше настане перемога України, і ви насолодитеся мирним життям!» – привітав нашу молодь зі святом ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024