ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Представники Університету відвідали Реабілітаційний центр для військових

13 серпня декан факультету БСК, професор Олена Чукурна разом з завідувачами кафедри журналістики, соціальних комунікацій і ІТ-права Олексієм Кокорєвим й кафедри соціально-гуманітарних наук, професором Мар’яною Пальчинською завітали до Реабілітаційного центру для тяжкопоранених бійців. Разом з викладачами ДУІТЗ був і наш гість – представник ЮНІСЕФ Альвідас Медалінскас. У центрі лікують пацієнтів із травмами, патологіями кінцівок, серцево-судинної системи, нервової системи, а також посттравматичними явищами.
За допомогою новітніх 3D- технологій створюються кінцівки, імпланти, що здатні відновити рухливість, повертають можливість навчатися, навіть займатися спортом.
Василь Анатолійович Рибак – керівник Центру реабілітації реконструктивної хірургії,  щелепно-лицьовий хірург, стоматолог, лікар вищої категорії, волонтер, кандидат медичних наук та президент Всеукраїнської асоціації щелепно-лицевої хірургії.
Послуги у реабілітаційному центрі надають на всіх етапах лікування: від хірургічної операції до протезування. Зараз переважна більшість пацієнтів – ветерани війни. Головною частиною реабілітації є залучення їх до спорту та спонукання до саморозвитку. Саме так був створений спортивний клуб для інвалідів “Одеса-Баскет”, який заснував Олег Олександрович Прохоров, віцепрезидент Одеської обласної спортивної організації інвалідів.
Університет планує підписати договір про співпрацю з Центром в частині практичної підготовки здобувачів вищої освіти спеціальностей 053 «Психологія» та 061 «Журналистика».

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024