ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

29 серпня – День пам’яті захисників України

Щороку, 29 серпня, українці вшановують особливу дату — День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність своєї держави. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців та добровольців, які віддали життя за Батьківщину.
Дата була обрана не випадково. Саме 29 серпня 2014 року стався один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом. Коли українські військові колонами виходили «зеленим коридором», росіяни порушили домовленості й розстріляли їх. За офіційними даними тоді загинуло близько 366 воїнів, 300 опинилися в полоні та ще сотні безвісти зникли.

Ті трагічні події розгорталися саме на полях соняхів, які вже дозрівали. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя за незалежність нашої країни.

«Щорічно, в День пам’яті захисників України, ми згадуємо не лише тих, хто загинув під Іловайськом, а й вшановуємо пам’ять усіх полеглих захисників та захисниць України в сучасній російсько-українській війні, починаючи з 2014 року. Цей день – не лише момент скорботи, але й можливість для всього суспільства згуртуватися, щоб пам’ять про героїв була жива. Пишаємось та пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя за наше майбутнє. Їхній подвиг назавжди залишиться в наших серцях, а їхні імена – в історії незалежної України! Вічна й світла пам’ять загиблим захисникам і захисницям України!» – зазначив ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024