ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

21 вересня – Міжнародний день миру

Щороку, 21 вересня, у світі відзначають Міжнародний день миру та День миру в Україні.
Міжнародний день миру був започаткований у 1981 році на 55-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН. Спочатку його святкували у третій вівторок вересня, але з 2002 року було прийнято рішення відзначати це свято у фіксовану дату – 21 вересня. На цю ж саму дату припадає й День миру в Україні, встановлений з 2002 року, згідно з указом президента Леоніда Кучми.

Мета цього дня – звернути увагу на необхідність завершення усіх війн та конфліктів, а також підкреслити важливість мирних переговорів.
Одним із символів цього дня є Дзвін миру, відлитий із монет, зібраних дітьми з 60 країн світу. На ньому викарбувано просте й водночас сильне послання: «Хай живе мир у всьому світі». Дзвін був подарований ООН Японією в 1954 році й тепер щороку лунає двічі: один раз у день весняного рівнодення та другий – на Міжнародний день миру.

Для України це свято має особливе значення. Протягом усієї історії українська держава боролася за своє мирне існування. Цей день – не лише символічна дата, але й важливе нагадування світу про те, що в нашій країні вже третій рік триває жорстока та кривава війна, яку почала Росія. Ми пережили стільки випробувань і втрат, що справді розуміємо цінність миру. 

«Вітаю всіх з Міжнародним днем миру! Бажаю кожному спокою, злагоди, щастя та миру в усьому – в сім’ях, в серцях і в нашій рідній Україні! Нехай наша країна буде вільною та незалежною!» – привітав усіх зі святом ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024