ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

1 жовтня – День захисників і захисниць України

1 жовтня українці вже другий рік поспіль відзначають День захисників і захисниць. Для українців цей день – можливість вшанувати воїнів, які захищають незалежність та суверенітет України. У День захисників і захисниць заведено згадувати не лише героїв сьогодення, які щодня боронять кордони нашої держави від країни-агресора, але й ветеранів Другої світової війни, наших предків козаків, які виборювали право за незалежність.

День захисника України було затверджено 14 жовтня 2014 року указом президента України Петра Порошенка, а з 2015 року цей день став державним святом та офіційним вихідним.
У 2021 році президент Володимир Зеленський підписав закон, що змінив назву свята на «День захисників і захисниць України», відзначаючи внесок як чоловіків, так і жінок у справу захисту батьківщини. Спочатку свято відзначали 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці та українського козацтва, однак у 2023 році його перенесли на 1 жовтня через перехід Православної церкви України й УГКЦ на новий календар.

День захисників і захисниць України набув особливого значення під час повномаштабного вторгнення Росії. Це свято стало символом визнання та вдячності військовим і громадянам України, які встали на захист своєї країни.

Сьогодні, у День захисників і захисниць України, в нашій країні відбудеться хвилина мовчання в пам’ять про загиблих воїнів. 

«З Днем захисників і захисниць України! Дякую кожному, хто стоїть на варті нашого миру та спокою. Бажаю міцного здоров’я, стійкості й сили духу. Нехай кожен день буде сповнений радості та перемог!» – привітав усіх зі святом ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024