ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Наші вчені взяли участь у 17-й Міжнародній конференції TCSET-2024

8-12 жовтня під егідою IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) відбулася 17-та Міжнародна конференція «Нові тенденції розвитку радіоелектроніки, телекомунікацій та комп’ютерної інженерії» (TCSET-2024).
Вчені Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку представили на розсуд колег кілька доповідей, які ґрунтуються на дослідженнях, що були проведені у стінах ДУІТЗ та компаній-стейкхолдерів. Кілька робіт у співавторстві з вченими університету представив ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко. Робота “Mathematical Models of Electromagnetic Processes in Multichannel DC-DC Converters with the Boundary Mode Operation” присвячена математичному моделюванню електромагнітних процесів у багатоканальних перетворювачах постійного струму (DC-DC), які працюють в режимі на межі між режимами безперервного і переривчастого струму (Boundary Mode Operation). Робота “Mathematical Models of Parameters of Electrical Processes in Multichannel DC-DC Converters with the Boundary Mode Operation” зосереджена на математичному моделюванні параметрів електричних процесів у багатоканальних перетворювачах постійного струму (DC-DC), які працюють у режимі граничного режиму (Boundary Mode Operation).
А, наприклад, робота колективу кафедри кібербезпеки та технічного захисту інформації (д.т.н., проф. Володимир Корчинський, к.філос.н, доцент Сергій Стайкуца, к.т.н, доцент Віталій Кільдішев та інш.) «Адаптивний синтез широкосмугових таймерних сигналів в умовах радіоелектронної війни» («Adaptive Synthesis of Wideband Timer Signals in the Conditions of Radio-Electronic Warfare») зосереджена на методах синтезу широкосмугових сигналів у складних умовах, характерних для радіоелектронної боротьби (РЕБ). У таких ситуаціях синтез сигналів повинен адаптуватися, щоб протидіяти складним методам радіоелектронного придушення і забезпечувати ефективний зв’язок або роботу радарів, попри ворожі перешкоди. Дослідження вивчає алгоритми та технології, які забезпечують ефективне генерування таких сигналів і їх підтримку в режимі реального часу під час конфліктів, що включають радіоелектронні контрзаходи. Також можуть бути розглянуті методи виявлення та реагування на умови з низьким відношенням сигнал/шум (SNR), що покращують точність і надійність комунікаційних та радарних систем в умовах ворожого середовища.
Також старший викладач кафедри інженерії програмного забезпечення к.т.н. Юрій Бабіч виступив з доповіддю «Динаміка метрики R2 для моделі регресії knn, навченої на вибірках різного розміру» («R2 metric dynamics for decesion trees regression models trained on series of different sizes»). Як зазначив у своїй доповіді Юрій Бабіч, «проведені експерименти дозволили запропонувати альтернативний підхід, який не потребує додаткових метрик. Запропонований підхід передбачає застосування метрики R2 разом із її варіацією, яка не повинна перевищувати 0,2 для регресійної моделі к- найближчих сусідів».
Слід зазначити, що метою конференції став обмін результатами наукових досліджень у галузі електроніки, радіотехніки та інфокомунікацій і сприяння розвитку автоматизованих методів розробки й виробництва радіоелектронних, телекомунікаційних і комп’ютерних засобів. У її роботі взяли участь понад 200 учених, які виступили зі 154 доповідями. Серед іноземних учасників були дослідники з Польщі, Молдови, Латвії, Литви, Китаю, Швейцарії, Німеччини, США та Словаччини. Також конференції взяли участь представники промисловості, що дає змогу знайти спільні інтереси між науковцями, інженерами та технологами.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024