ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Наші викладачі взяли участь в обговоренні питань психічного здоров’я молоді

25 жовтня проректор з навчальної роботи ДУІТЗ Світлана Хаджирадєва та в.о. завідувачки кафедри соціально-гуманітарних наук Мар’яна Пальчинська були присутні на зустрічі фахівців з психічного здоров’я закладів системи охорони здоров’я, освіти та безпеки міста. Зустріч відбулася на базі стейкхолдера ОПП 053 «Психологія»  першого (бакалаврського) рівня — КНП «Дитяча міська поліклініка №6» Одеської міської ради та мала назву «Психологічна «качка»: взаємодія та координація без емоційних гойдалок».

Під час зустрічі психологи та фахівці з психічного здоров’я зі сфери охорони здоров’я, освіти та безпеки обмінювалися досвідом стосовно актуальних викликів у кожній галузі та обговорювали питання взаємодії та координації.

Світлана Хаджирадєва наголосила на необхідності акцентування уваги психологів на кіберпростір, оскільки він став невід’ємною частиною сучасного життя і значно впливає на психічне здоров’я людей. У кіберпросторі виникають нові форми комунікації, які можуть викликати стрес, тривогу та інші емоційні розлади, особливо серед молоді. Зважаючи на це, фахівці мають враховувати вплив цифрового середовища на психоемоційний стан клієнтів і розробляти нові підходи до діагностики та терапії психічних розладів, спричинених або посилених перебуванням у мережі.

Проректор розповіла про особливості роботи Центру психологічної допомоги та соціальної адаптації ДУІТЗ, а також про міжнародні проєкти у галузі медіації та кіберпсихології, в яких бере участь наш університет.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024