ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників 

День визволення України від фашистських загарбників – свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, у день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

Свято встановлене відповідно до Указу Президента України Віктора Ющенка від 20 жовтня 2009 року.
Метою цього дня є вшанування героїчного подвигу й жертовності українського народу в Другій ‌світовій‌ віи‌ні.

Деокупація українських земель під час Другої світової війни завершилася 28 жовтня 1944 року, коли війська вийшли на сучасний західний кордон України.

Цей день нагадує про одну з найбільш трагічних сторінок нашої історії – нацистську окупацію, яка забрала десятки мільйонів життів. Також він нагадує про неоціненний вклад українського народу в боротьбу з нацизмом, про героїчні подвиги, мужність і про біль, який залишиться в серці кожного українця назавжди.

«80 років тому українці звільнили свої землі від нацистських загарбників. Сьогодні, через 80 років після трагедії, яка торкнулася кожного, Росія здійснила повномасштабне вторгнення та розв’язала війну проти нашої країни. День визволення України від фашистських загарбників – це не лише свято пам’яті, а й нагадування про важливість миру, свободи та незалежності. Україна має боротися за свою територіальну цілісність і свободу в умовах цієї‌ віи‌ни, і це вимагає великих зусиль та міжнародноі‌ підтримки», – зазначив ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024