ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

12 жовтня – Всесвітній день економіста

 

12 жовтня відзначається Всесвітній день економіста та День економіста в Україні.

У сучасному світі, де процеси розвитку в усіх сферах характеризуються високими темпами, роль економістів дуже важлива. Точні розрахунки, планування, прогнозування, контроль розвитку господарської сфери, аналіз фінансової ситуації на підприємствах і в економічній галузі в цілому вимагають від фахівців високих професійних знань, навичок, а також певних особистісних якостей. Всесвітній день економіста покликаний відзначити важливість цієї професії та кожної людини, яка до неї залучена.

Вперше слово «економіка» з’явилося в 4 столітті до н.е. Це грецький термін, що означає «мистецтво ведення домашнього господарства». З розвитком цивілізації роль даної сфери в житті людства ставала все більш вагомою. Поступово економіка набувала більш широкого значення як для людей, так і для держав.

Економіка – це одночасно наука та мистецтво. Родоначальником сучасної економічної теорії вважається шотландський науковець Адам Сміт.

Всесвітній день економіста також тісно пов’язаний із нашим університетом. Ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко нагадує про те, що в університеті є кафедра економіки та цифрового бізнесу: «Наш заклад проводить підготовку здобувачів вищої освіти зі спеціальності 051 «Економіка». У студентів, які навчаються в магістратурі є можливість отримати диплом європейського зразка у вищій школі економіки в Польщі. У ДУІТЗ працюють багато висококваліфікованих викладачів-економістів. Також у нашому виші представлений широкий спектр гуманітарних і технічних спеціальностей.
Тому кожен студент має можливість отримати якісну та сучасну освіту. Наш рівень бакалаврату дорівнює рівню єврепейської магістратури. Після закінчення нашого вишу можна досить легко знайти роботу».

Також ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко привітав усіх фахівців галузі економіки та студентів-економістів із професійним святом і побажав усім міцного здоров’я, особистого щастя, стабільності та достатку, натхнення й успіхів у професійній справі, спрямованій на розвиток соціально-економічної системи України!

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024