ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

З Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку

16 листопада щороку відзначається День працівників радіо, телебачення та зв’язку України.
Сьогоднішній день є святковим для співробітників, студентів і чисельних випускників Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку (раніше ОНАЗ ім. О.С.Попова). Адже дуже багато проривних відкриттів у сфері радіо, телебачення та зв’язку було зроблено або у стінах нашого ЗВО, або ж випускниками спочатку курсів, потім факультету, згодом інституту й академії, а тепер університету.
Державний університет інтелектуальних технологій і зв‘язку проводить дослідження, які не тільки відповідають перспективним напрямам вітчизняної науки, але й спрямовані на якнайшвидшу перемогу України у війні. Наші вчені та студенти розробляють необхідне обладнання і програмне забезпечення для ЗСУ, кіберполіції, СБУ. Також працюють над проєктуванням високошвидкісних мереж зв’язку GPON, втілюють проєкти з розгортання найсучасніших систем радіозв’язку для координації роботи швидких і збереження життів громадян, дата-центрів з управління підрозділами МВС, ДСНС та медицини катастроф, найсучасніші рішення для управління та збереження БПЛА в умовах військових операцій. Ще кілька років тому, наприклад, про плащі-невидимки говорили вже не як про казковий атрибут, а як про проєкт майбутнього. А сьогодні наші вчені налагодили їхнє серійне виробництво й реалізацію через проривний проєкт Мінцифри BRAVE-1.
Також ми займаємося розробкою моделей тарифоутворення на послуги електронних комунікацій, розробкою економічних моделей ефективного управління власністю місцевих громад та ОСББ.
«Сьогодні стратегією ДУІТЗ є максимізація зусиль для розвитку інноваційних проєктів, реалізації сучасних прикладних наукових досліджень для відбудови країни. Як нащадок славетної Академії зв’язку, Університет впевнено нарощує свій потенціал та наближає нашу перемогу. Зі святом! Нових сміливих ідей та проєктів всім нам!» – зазначив ректор університету Олександр Назаренко.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024