ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Онацький Олексій Віталійович

кандидат технічних наук, доцент

Детальніше

«Криптографічний захист інформації»; «Комплексні системи захисту інформації: проектування, впровадження, супровід»; «Криптографія та криптоаналіз»; «Спеціальні вимірювання в галузі ТЗІ».

Має понад 90 наукових та навчально-методичних праць,  у тому числі: 5 навчальних пособників та 1 пособник з грифом МОН України, більше 20 статті у фахових наукових журналах, що входять до переліку МОН України чотири свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір.

Підвищував кваліфікацію та проходив стажування на базі USAID Cybersecurity for Critical Infrastructure in Ukraine Activity «Foundations of Computer and Network Security».

  • Науковий ступінь – кандидат технічних наук зі спеціальності 12.13 – Радіотехнічні пристрої та засоби телекомунікацій.
  • Вчене звання – доцент кафедри кібербезпеки та технічного захисту інформації.

У 1989 році працював лаборантом на кафедрі радіолокації військового інституту сухопутних військ м. Одеса. З 1990 по 1995 роки навчався у Одеському державному політехнічному університеті та отримав диплом спеціаліста зі спеціальності “Радіотехніка”, присвоєно кваліфікація спеціаліст радіоінженер.
З 07.1995 по 11.1995 рік працював інженером обчислювального центру Одеського трамвайно-тролейбусного управління. З 1995 по 1998 роки навчався у аспірантурі Української державної академії зв’язку ім. О.С. Попова.
З 1998 року прийнятий на посаду викладача стажиста на кафедрі документального електрозв’язку. З 1999 року викладач на кафедрі документального електрозв’язку Української державної академії зв’язку ім. О.С. Попова. 14.10.1999 р. захистив дисертацію на тему “Підвищення ефективності передачі телефонних сигналів по цифрових трактах методом вибіркової дискретизації”. У 2000 році отримав диплом кандидата наук зі спеціальності 05.12.13 “Радіотехнічні пристрої та засоби телекомунікації”. З 2000 по 2001 роки заступник декана факультету Автоматичної електрозв’язку. З 2001 по 2009 роки декан факультету Телекомунікаційних систем. З 2009 року викладач на кафедрі інформаційної безпеки та передачі даних (нове назване “Кібербезпеки та технічного захисту інформації”).

Коло наукових інтересів
Симетричні та асиметричні алгоритми шифрування, криптографічні механізми захисту інформації, криптопримітиви в групі точок еліптичних кривих, безпека інформаційних технологій.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024