ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Відбулася гостьова лекція на тему: «Як бути головним редактором»

5 жовтня 2023 року в ДУІТЗ завітали відомий у Данії журналіст і кореспондент Пер Ніхольм, а також головний редактор данського видання «Ekstra Bladet» Кнуд Брікс. Зустріч з іноземними гостями відбулася у головному навчальному корпусі ДУІТЗ за адресою: вул. Кузнечна, 1.

На зустрічі були присутні в.о. декана факультету бізнесу та соціальних комунікацій, д.е.н., проф. Чукурна О.П., в.о. завідувача кафедри міжнародних відносин, суспільних комунікацій та ІТ-права, д.п.н., доц. Кокорєв О.В., студенти спеціальності 061 «Журналістика» й інших спеціальностей, а також викладачі кафедри міжнародних відносин, суспільних комунікацій та ІТ-права.

Тема заходу: «Як бути головним редактором».

Під час зустрічі гості розповіли про свій досвід роботи у сфері журналістики, цікаві історії з життя, а також поспілкувались із майбутніми журналістами й дали їм чимало корисних порад для подальшого працевлаштування, написання статей тощо. Міжнародний оглядач і кореспондент з Данії Пер Ніхольм розповів про свою працю в умовах воєнного стану, а головний редактор видання «Ekstra Bladet» Кнуд Брікс поділився власним досвідом роботи, розказав про деякі цікаві прийоми та “фішки”, які він використовує у своїй роботі.

Нагадаємо, що влітку ми вже розповідали про співпрацю з данським журналістом, а також проводили першу зустріч з ним. Під час тієї зустрічі були обговорені можливості подальшого співробітництва й координації практичної підготовки майбутніх журналістів, які навчаються в ДУІТЗ.

У межах нової зустрічі було продовжено обговорення питання подальшої співпраці, а також можливості проходження практичної підготовки в данському виданні «Ekstra Bladet» студентів спеціальності 061 «Журналістика».

Наприкінці заходу студенти поспілкувалися з іноземними журналістами: поставили багато цікавих запитань та отримали чіткі й розгорнуті відповіді.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024