ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

20 травня відзначається Всесвітній день метрології

Всесвітній день метрології – це щорічне святкування підписання 20 травня 1875 року представниками 17 країн Конвенції Метра. Конвенція встановлює основи для глобальної співпраці в галузі вимірювальної науки та її промислових, комерційних та суспільних застосувань. У 2018 році наша держава набула повноправного членства в Метричній Конвенції та стала однією з 60 країн-членів.

Кожного року Всесвітній день метрології проходить під тематичним гаслом. Цьогоріч тема Всесвітнього дня метрології присвячена сталому розвитку – «Ми вимірюємо сьогодні заради впевненості завтра».

«Сьогодні точні вимірювання сприймаються вже як звичайна річ. Не дивно, що більшість людей і гадки не мають, що основою цього є всесвітня спільнота, що спеціалізується на метрології – науці про вимірювання – та відіграє центральну роль у наукових відкриттях та інноваціях, промисловому виробництві й міжнародній торгівлі, у покращенні якості життя та у захисті глобального довкілля. Тому професія метролога завжди буде актуальна. Факультет електроніки, автоматизації та метрології є спадкоємцем славних традицій ОДАТРЯ – ОДІВТ – ОКСМС – ОВМЯ – ОТВ. З 1945 року це був єдиний, а надалі головний центр підготовки фахівців-метрологів для тодішнього СРСР та інших країн світу. І зараз за рівнем підготовки фахівців за спеціальністю 175 «Інформаційно-вимірювальні технології» ми є кращими на півдні України», – зазначив декан факультету електроніки, автоматизації та метрології Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку Олег Грабовський.

Вітаємо сьогодні всіх, хто має відношення до метрології з професійним святом! Пошана вам і величезна повага! Бажаємо вам точних вимірювань і вірних рішень!

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024