ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

У ДУІТЗ відбувся Конкурс-виставка «Science Skills Booster SUITT 2024»

18 травня з нагоди Всесвітнього дня науки в Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку відбувся Конкурс-виставка науково-технічної творчості молоді «Science Skills Booster SUITT 2024».

У змаганнях інноваційних проєктів та винахідницьких і раціоналізаторських пропозицій взяли участь команди учнів  закладів середньої освіти міста Одеса та студентів ДУІТЗ.

Форма проведення змішана — очна й дистанційна. На першому, дистанційному, етапі відбувся відбір найцікавіших проєктів. А  18 травня під час роботи виставки наукових, дослідницьких робіт, стартап-проєктів, розробок, прототипів пройшли презентації команд, голосування та нагородження кращих робіт.

Свої роботи презентували  учасники трьох категорій:

  • вікова категорія – школярі віком від 10 до 14 років;
  • вікова категорія – школярі віком від 15 до 17 років;
  • студенти ДУІТЗ.

У змаганнях взяли участь такі команди:

  1. Одеський ліцей №49: «Legdev», «Advanced Ideas Industries», «Горобчик».
  2. Комунальний заклад позашкільної освіти (КЗПО) «Одеська СЮТ «Сігма»: «Devemistry», «Переможці», «Patriots», «Смарт-метеостанція».
  3. Комунальний заклад позашкільної освіти (КЗПО) «Одеський Палац дитячої та юнацької творчості «БІЛА АКАЦІЯ»» Одеської міської ради Одеської області: Родіон Мясніков («Телеграм-бот для гуртка «Робототехніка та програмування»), «Jojo adventure», «FreeBot», «BMMCSystem», Анастасія Юркова («Створення проєкту дизайну логотипу Конкурсу «Science Skills Booster SUITT 2024»).
  4. Одеський ліцей № 12: «Круті фенікси».
  5. Одеський ліцей № 67: Михайло Радчук.
  6. Одеський ліцей № 94 ім. Жаботинського: «КоТи».
  7. Одеська гімназія № 58: «НАУТИЛУС».
  8. Одеський ліцей № 10: «Smart house system».
  9. Одеський ліцей № 62: Вероніка Лиманська («Створення проєкту дизайну логотипу Конкурсу «Science Skills Booster SUITT 2024»).
  10. ДУІТЗ: «SUITT-RED», «Smartgreenhouse», «Ютубчик», «HighVoltage», «Еспада», «Razom with SUITT», «Пташенята», Олена Романюк, Еван Кузнецов.

Представлені роботи були різнопланові й цікаві.

А оцінювало роботи поважне журі у складі:

Іван ТИМОШЕНКО, директор Департаменту цифрового розвитку, інформаційної політики та кіберзахисту Одеської обласної військової адміністрації,

Акім КОЄВ, директор Комунального підприємства «Обласний інформаційно-аналітичний центр»  Одеської обласної військової адміністрації,

Михайло ГНАТЮК, заступник директора Комунального підприємства «Обласний інформаційно-аналітичний центр»  Одеської обласної військової адміністрації,

Сергій КОЛЬ , начальник  відділу інформаційно-інноваційних технологій Департаменту освіти та науки Одеської міської ради,

Юрій КАРГАПОЛОВ, директор українського представництва Internet Society (Всесвітньої Інтернет спільноти) ISOC в Україні,

Катерина ТАНАЩУК, проректор з наукової роботи ДУІТЗ, д.е.н., професор,

Віктор РУСАЛОВСЬКИЙ, в.о. декана факультету телекомунікацій та радіотехніки, к.т.н.,

Євген ВАСІЛІУ, в.о. декана факультету інформаційних технологій та кібербезпеки д.т.н., професор,

Олена ЧУКУРНА, в.о.декана факультету бізнесу та соціальних комунікацій, д.е.н., професор.

Поки тривав підрахунок голосів  Катерина Танащук та Євген Васіліу нагородили грамотами та подарунками студентів ДУІТЗ, які стали переможцями Х Міжнародної студентської олімпіади «Шляхи та механізми захисту інформаційного простору України від шкідливих інформаційно-психологічних впливів», яка нещодавно відбулася на базі Національного авіаційного університету в місті Києві.

Веселу вікторину на знання основ менеджменту з обов’язковим врученням призів провела для присутніх Олена Чукурна.

Члени журі зізналися, що дуже складно було саме обрати переможців.

«Я всім поставив найвищий бал! Бо всі роботи, незалежно від напряму та, скажімо, серйозності роботи, демонструють, який великий людський капітал ми маємо. І ми готові інвестувати в розвиток наших дітей, тому що це наше майбутнє. Найбільше емоцій викликали наймолодші конкурсанти, які поводили себе під час презентації проєктів дуже впевнено. Приємно усвідомлювати, що у нас такі гарні діти», – зізнався директор Департаменту цифрового розвитку, інформаційної політики та кіберзахисту Одеської обласної військової адміністрації Іван Тимошенко.

Переможці отримали грамоти та грошові премії у розмірі 2 тис. грн за перше місце в номінації та 5 тис. грн – Гран-прі від Наглядової ради ДУІТЗ.

У першій віковій категорії перемогу отримала команда «КоТи» з розробкою цікавого гаджету для корекції роботи опорно-рухового апарату.

У наступній віковій категорії журі відзначили розробників Телеграм-бота для гуртка «Робототехніка та програмування».

А от серед студентів ДУІТЗ переможцем було обрано команду HighVoltage.

Гран-прі конкурсу та премію наглядової ради ДУІТЗ отримала команда маленьких розробників «Наутилус» з досить актуальними для нашого часу моделями водних дронів.

«Я був приємно здивований деякими проєктами. Дуже широкий спектр робіт. Не очікував побачити тут закриті екосистеми, вже готові моделі дронів та інше. Скажу, що ми чекаємо на студентів Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку у себе. Для деяких з них вже є цікаві та відповідальні посади», – підкреслив директор Комунального підприємства «Обласний інформаційно-аналітичний центр» Одеської обласної військової адміністрації Акім Коєв.

«Ми дуже задоволені, що зібрали дітей з жагою до науки, з жагою до життя. Сьогодні всі отримали велике задоволення від спілкування з юними винахідниками. Сподіваюся, що наш конкурс стане щорічним та до нього зможе доєднатися якомога більше талановитих дітей», – підсумувала роботу конкурсу «Science Skills Booster SUITT 2024» проректор з наукової роботи ДУІТЗ Катерина Танащук.

Кінцевим етапом роботи конкурсу-виставки стало підписання меморандуму  про співробітництво між Державним університетом інтелектуальних технологій і зв’язку та  КП «Обласний інформаційно-аналітичний центр».

 

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024