ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

23 серпня – День Державного Прапора України

Щороку, напередодні Дня Незалежності, 23 серпня українці святкують День Державного Прапора. Це важливе свято, яке підкреслює значення національного символу та його історію.

Починаючи з 2004 року, в Україні вшановують один з трьох Державних символів – синьо-жовтий стяг. Це також знак національної гідності й незалежності, що має глибоке значення для кожного українця.

Дане свято було встановлене згідно з указом Президента Леоніда Кучми «Про День Державного Прапора України» від 23 серпня 2004 року. Ця дата була обрана невипадково: саме 23 серпня 1991 року група депутатів уперше внесла синьо-жовтий прапор до зали Верховної Ради України, що стало важливим кроком у процесі здобуття незалежності.

У 2009 році Президент Віктор Ющенко вніс до Указу зміни, заснувавши в цей день щорічну офіційну церемонію підняття прапора по всій Україні.

Згідно з одним із найпопулярніших тлумачень, синій колір символізує мирне небо, а жовтий — пшеничні поля. Разом ці кольори утворюють гармонійний образ, який відображає природне багатство й працелюбність українців.

«Синьо-жовтий прапор став символом боротьби за свободу та незалежність, особливо в сучасний період, коли Україна відстоює свою територіальну цілісність. Тому сьогодні я вітаю всіх зі святом і нагадую, що День Державного Прапора України – це не просто дата, це символ єдності та проголошення панування свободи. Нехай наші рідні кольори пшениці й неба будуть для кожного з нас джерелом натхнення, символом надії та впевненості в майбутньому!» – привітав усіх ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024