ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

24 серпня – День Незалежності України

Щорічно, 24 серпня, українці відзначають головне державне свято – День Незалежності України. Цього дня ми вшановуємо найбільший дар, який може бути в народу – свободу. У цьому році наша держава святкує 33-й рік незалежності в умовах повномасштабної війни.

16 серпня 1990 року Верховна Рада УРСР ухвалила декларацію про державний суверенітет України. Однак наша країна ще не стала незалежною.
Лише за рік, 24 серпня 1991 року 346 народних депутатів Верховної Ради УРСР прийняли постанову «Про проголошення незалежності України» і Акт проголошення незалежності України. Це стало початком нового етапу розвитку демократичної сучасної Української держави.

Нині це свято є нагадуванням про важливість демократичних цінностей і прав людини. Це важливий день для держави та всіх нас, адже сьогодні, як і багато поколінь тому, єднанням та зусиллями багатьох людей, ми виборюємо свою незалежність зі зброєю в руках.

«День Незалежності України об’єднує всіх українців навколо спільної мрії про вільну, сильну й щасливу країну. Це той день, коли ми з гордістю згадуємо нашу історію, вшановуємо тих, хто боровся та бореться сьогодні за нашу свободу й будуємо мости в майбутнє, сповнене надії та світла. Тому сьогодні я вітаю всіх українців з Днем Незалежності! Нехай цей день стане символом нашої сили, єдності й незламного духу. Дякуємо українським захисникам за можливість жити в незалежній країні. Хай мир та щастя завжди супроводжують кожного з нас!» – привітав усіх ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024