ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

У ДУІТЗ під час гостьової лекції говорили про комплексні системи безпеки

27 вересня 2024 р. у стінах університету відбулася гостьова лекція для магістрів спеціальності 125 «Кібербезпека та захист інформації» від партнерів університету, компанії KOBI Software. Лекція проводилася в межах предмета «Комплексні системи безпеки». Лектор курсу КСБ та модератор заходу – к.філос.н., доцент кафедри кафедри кібербезпеки та технічного захисту інформації, пом. декана ФІТК Сергій Стайкуца.
Під час лекції говорили про тренди в безпеці, інтелектуальне відеоспостереження, детектори, принципи роботи розподілених систем безпеки, ситуаційні центри, проєкти «Безпечне місто» та екосистему рішень і проєктів компанії KOBI Software.

Від компанії KOBI Software своїм досвідом і баченням ділилися: генеральний директор KOBI Software Олексій Вихристюк, технічний директор Володимир Ше і керівник відділу розробок Руслан Заровський.
Виходячи з кількості запитань від студентів, тематика лекції та рішення партнерської компанії в цілому викликали значний інтерес. А сама лекція є ще одним підтвердженням активного залучення практиків із бізнес-середовища до освітнього процесу.
Також зазначимо, що Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку разом з компанією KOBI Software реалізує спільний проєкт – полігон із систем відеоаналітики. Зараз триває активна фаза проєкту. Основна мета проєктної лабораторії (полігону) – зробити освітній процес для студентів з упором на практичну складову, сформувати потрібні для майбутнього фахівця навички та підвищувати загальний рівень безпекових компетенцій.
Дякуємо партнерам за активну участь і спільні цінності.
Kobi software – високотехнологічне українське підприємство, яке об’єднує дослідження, розробки, виробництво та продаж програмного забезпечення й обладнання у галузі інтелектуального відеоспостереження. Має в кейсі набір програм для архітектури x86, ARM, Linux, Android. Створює унікальні продукти аналізу відеоданих на об’єктах критичної інфраструктури, рітейлу, безпеки, оборонпрому, оперативно-пошукової та контррозвідувальної діяльності. Компанія також відома на ринку, як розробник програмного забезпечення CaMap та обладнання ZetPro.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024