ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

До Дня психічного здоров’я студентам провели тренінг про життєстійкість

Напередодні Дня ментального здоров’я на базі кафедри соціально-гуманітарних наук був проведений тренінг на тему «Життєстійкість».
Під керівництвом викладачів кафедри тренінг провів студент 3 курсу спеціальності 053 «Психологія» Стас Ігнатов.
Тренінг почався із виконання вправи «Знайомство». Далі Стас розповів про життєстійкість як вміння протистояти стресу, відновлювати себе, свій психічний, фізичний та емоційний стан після подій, що травмували. Також тренер акцентував увагу присутніх на складових поняття життєстійкості: внутрішні й зовнішні ресурси, цінності, індивідуальність, самооцінка.
Вправа «Намалювати 8 речей, які описують вас як особистість» допомогла учасникам заглибитись у себе. Описуючи свій малюнок, студенти не тільки розповідали про себе, але й пізнавали нове про себе. Далі всі разом грали в цікаву та веселу психологічну гру з опису соціальних ролей «Хто я?». Наприкінці зустрічі присутнім було запропоновано виписати 10 своїх позитивних якостей, на які можна спиратися в житті.
Нагадаємо, що кожного року 10 жовтня відзначається Всесвітній день психічного здоров’я, яке є частиною загального фізичного та психічного стану людини. Воно впливає на здатність до роботи, до навчання, а також на стосунки з оточуючими та якість життя. Ініціатором цього дня є Всесвітня федерація психічного здоров’я (World Federation for Mental Health). Уперше Всесвітній день психічного здоров’я було відзначено у 1992 році.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024