ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Для студентів ДУІТЗ провели лекцію з проєктного менеджменту

Лекція проводилася в межах навчальної дисципліни «Процесний менеджмент у системі корпоративної безпеки», предметом вивчення якої є бізнес-середовище сучасного підприємства в аспекті дії на його ключові процеси внутрішніх та зовнішніх загроз і ризиків.

Магістри спеціальности 125 «Кібербезпека та захист інформації» мали змогу зануритись в управління проєктами.

Спікер — доктор наук з державного управління, професор, в.о.завідувача кафедри національної безпеки та управління суспільним розвитком ДУІТЗ Тетяна Безверхнюк. Лектор курсу та модератор заходу – к.філос.н., доцент кафедри кібербезпеки та технічного захисту інформації, помічник декана ФІТК Сергій Стайкуца.

Як зазначили доповідачі, безпека — це не тільки технічні засоби, антивіруси, DLP-системи й захист від витоку конфіденційної інформації. Це, перш за все, розуміння етапів розвитку компанії, виділення ключових процесів та оптимізація ресурсів для їхнього захисту. Мета — організувати безперервність, крок за кроком, виходячи з рівня зрілості компанії. Альтернатива процесному підходу (залежно від умов) — проєктний підхід.

Під час лекції говорили про життєві цикли організації та проєктів, види діяльності, ключові ознаки проєктів, його продукти, цінності та класифікації, стандарти й управління проєктом в цілому.

Знання про проєктну екосистему – це обов’язковий елемент компетенцій магістрів.

Дякуємо спікеру за цікаву й інформативну лекцію.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024