ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Наші студенти відвідали редакцію газети «Вечірня Одеса»

У межах договору про співпрацю 3 жовтня 2024 року студенти І курсу та викладачі факультету БСК, в.о. завкафедри журналістики, соціальних комунікацій і ІТ-права Олексій Кокорєв та доцент Тетяна Коляда-Березовська завітали до редакції газети «Вечірня Одеса».

Зустріч була присвячена пам’яті видатного українського журналіста, політичного й суспільного діяча, талановитого публіциста, засновника газети «Вечірня Одеса» Бориса Федоровича Дерев’янка.

У музеї видання здобувачів вищої освіти за спеціальністю 061 «Журналістика» зустрічали майстри журналістської справи – Олег Суслов, Дора Дукова, Олег Владимирський. Редактор легендарної «Вечірки» Олег Суслов ознайомив гостей з експозицією музею, розповів про історію та місію газети у різні періоди її існування: від висвітлення та аналізу подій і пекучих проблем міста й держави до  пошуку талантів завдяки конкурсу «Люди справи».

Як зазначив Олег Суслов, газета була заснована в 1973 році. Упродовж свого існування видання здобуло авторитет серед регіональних медіа. Колектив газети з повагою вшановує пам’ять Бориса Дерев’янка, який трагічно загинув 11 серпня 1997 року від кулі найманого вбивці, та продовжує його справу. Основні цінності редакції — це прагнення до об’єктивності, глибини й точності у висвітленні подій та проблем, розумна центристська позиція, а також толерантність до різних думок. Редакція особливу увагу приділяє читачам та їхнім зверненням, сприяє діалогу між жителями Одеси і владою.

У складний воєнний час колектив не тільки зберіг періодичність видання, але й активно застосовує новітні технології. Наприклад, газету можна читати в паперовому й електронному виді, а за допомогою спеціальних QR-кодів, надрукованих у номерах газети, переходити за посиланнями на цікаві матеріали.

Майбутні журналісти відчули атмосферу вимогливо-трепетного ставлення до професії, прикладом чого, безперечно, є життя й діяльність Бориса Дерев’янка. Оскільки зустріч проходила напередодні дня народження засновника газети, журналісти подарували своїм майбутнім колегам останні номери газети та книги про життя та діяльність Бориса Дерев’янка.

Нагадаємо, що 30 травня 2024 р., наш університет підписав Меморандум про співпрацю з редакцією газети. У межах договору  прописані конкретні заходи з підготовки майбутніх журналістів: проведення на базі редакції практичних занять і виробничої практики здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальністю 061 «Журналістика»;  проведення в університеті гостьових лекцій відомих журналістів видання.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024