ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Вікулін Іван Михайлович

професор

lepole1@gmail.com

Детальніше

Закінчив Томський університет у 1965 році. Спеціальність – «Радіофизика», кваліфікація фізик-радіоелектронщик.
У 1969 році захистив кандидатську дисертацію в Одеському державному університеті ім. І.І. Мечникова по спеціальності 049 – фізика напівпровідників. Тема дисертації: «Гвинтова нестійкість у електронно-дирковій плазмі германію».
У 1972 р. отримав атестат доцента по кафедрі «Фізична електроніка»
У 1977 р. отримав науковий ступень доктора фізико-математичних наук по спеціальності 049 – фізика напівпровідників. Тема дисертації: «Електронні датчики».
У 1979 р. отримав атестат професора по кафедрі «Фізична електроніка».
Загальній трудовий стаж складає 58 роки.
Стаж педагогічної роботи у ЗВО: 53 роки.

Напрям наукової діяльності: Електроніка.

Автор та співавтор більше 250 наукових робіт, в тому числі, в тому числі опубліковано: монографій,  підручників та посібників понад 40, понад 210 наукових статей в фахових журналах та в журналах, що включені до наукометричних баз Scopus, Web of Science та Google Scholar. Результати наукових досліджень були представлені на понад 70 міжнародних та науково-практичних конференціях.  Маю понад 150 авторських свідоцтв та патентів  СРСР і України.

Нагороди:

  • Державна премія СРСР у 1988 р. «За дослідження фізичних основ, розробку та організацію серійного виробництва магнітокерованих приладів».
  • Премія Ради Міністрів СРСР у 1990 р. «За розробку та впровадження у народне господарство напівпровідникових варикапів».
  • Державна премія України у 2009 р. «За розробку високоефективних технологій оптоелектроніки і комунікаційних систем на їх основі».

Присвоєно почесні звання:

  • Заслужений винахідник України, 1992 р.
  • Почесний зв’язківець України, 2001 р.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024