ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

10 жовтня – День працівників стандартизації та метрології

 

Щороку 10 жовтня в Україні відзначають День працівників стандартизації та метрології. Професійне свято було встановлене 10 жовтня 2002 року наказом Президента України. Головна мета свята – відзначення вагомого внеску фахівців з метрології та стандартизації в розвиток економіки країни. Дату святкування обрали невипадково. Саме цього дня в 1901 році за ініціативи хіміка Дмитра Менделєєва в Харкові відкрили палату, де проводили вивірку й таврування торговельних ваг і мір.

Метрологи — це фахівці з точності. Саме від них залежить, наскільки ефективно працюють банкомати, поліцейські радари, медична техніка, побутові лічильники тощо. Метрологи перевіряють роботу всіх цих приладів і звіряють їх з вимогами чинних стандартів.

Наш університет також тісно пов’язаний з метрологією та стандартизацією. У ДУІТЗ є факультет електроніки, автоматизації та метрології, працює кафедра метрології, якості та стандартизації. Університет проводить підготовку здобувачів вищої освяти зі спеціальності 175 Інформаційно-вимірювальні технології (колишня152 Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка). Також в університеті працюють багато висококваліфікованих викладачів-метрологів.

Нагадаємо, що в ДУІТЗ є унікальний Музей метрології та вимірювальної техніки, експонати якого вражають і досі.
Сьогодні ДУІТЗ вітає кожного викладача-метролога з професійним святом і бажає всім наснаги, великих досягнень та відкриттів, працювати із задоволення, а також мирного неба над головою! Дякуємо за Вашу плідну працю!

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024