ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

З Днем народження, рідний університете!

9 листопада 2020 року було підписано наказ Міністерства освіти і науки України № 1387 «Про утворення Державного університету інтелектуальних технологій і звʼязку».
Університет утворений відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України № 1042-р від 19.08.2020 шляхом реорганізації Одеської національної академії зв’язку імені О.С. Попова (ОНАЗ ім. О.С. Попова) і ВНЗ «Одеська державна академія технічного регулювання та якості» (ОДАТРЯ).
22 вересня 2021 року відбулися вибори першого ректора новоствореного університету. Переміг на виборах кандидат фізико-математичних наук, доцент Олександр Аскольдович Назаренко.
«Наш університет одночасно і молодий ЗВО України, і один з найславетніших закладів вищої освіти. У 1900 році в Одесі були відкриті Вищі курси телеграфних механіків. У 1923 році на їх базі почав діяти Одеський вищий електротехнікум сильних струмів (ОВЕ). Потім електротехнікум став електротехнічним факультетом Одеського політехнічного інституту. Згодом був створений самостійний Одеський електротехнічний інститут інженерів зв’язку, який пізніше отримав статус Академії. Головний корпус нашого університету було побудовано силами викладачів та студентів у повоєнні роки. А за кілька кварталів від будівлі на Кузнечній,1, у 1945 році було створено Одеський технікум вимірювань. У різні роки він мав статус училища, потім коледжу. В 2007 році на базі коледжу створено Одеський державний інститут вимірювальної техніки, який у 2011 році реорганізовано у ВНЗ «Одеська державна академія технічного регулювання та якості». Три роки тому Одеська національна академія зв’язку і Одеська державна академія технічного регулювання та якості були об’єднані в єдиний Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку. Вважаю, що нам вдалося поєднати славні традиції, надбання, історію й нові тенденції наукового та освітнього процесу. Три роки плідної роботи – це подальша реорганізація ЗВО, поява нових спеціальностей, захист наукових і кваліфікаційних робіт, наукові проєкти. Наші викладачі та студенти активно працюють не тільки на ниві освіти та науки, але й на захисті Вітчизни від ворога. Кілька днів тому делегація нашого університету презентувала Віцепрем’єр-міністру з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністру цифрової трансформації України Михайлові Федорову пакет інноваційних проєктів ДУІТЗ – INNOVATION doIT’s. Під час зустрічі було погоджено подальші кроки спільного плану дій з впровадження проєктів і проведення дослідних випробувань. Я вітаю колег, студентів, випускників, наших стейкхолдерів та добрих друзів Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку зі святом! Бажаю миру, злагоди та процвітання всім нам», – зазначив у своєму привітанні ректор університету Олександр Назаренко.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024