ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Університет підписав угоду з міжнародною компанією Pearson

17 січня 2024 року відбулося підписання договору між Державним університетом інтелектуальних технологій і зв’язку (ДУІТЗ) та міжнародною компанією Pearson.
У межах підписаного договору Південноукраїнський лінгвістичний центр ДУІТЗ  (South Ukrainian Linguistic Centre – SLC) набуває статусу Центру підготовки Pearson до складання іспитів з англійської мови на рівень міжнародного сертифікату В1, В2.
Ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко під час підписання угоди зазначив, що знання англійської мови – це вимога часу. Він нагадав, що 22 листопада 2023 року Верховна Рада підтримала законопроєкт про статус і застосування англійської мови в Україні. Англійська мова – мова міжнародних конференцій та комунікації міжнародного наукового товариства, лідер серед мов інтернету, мова світової бізнес-спільноти. Крім того, володіння англійською мовою разом з інтернет-ресурсами надає людям доступ до передових світових знань і технологій, сприяє веденню бізнесу й допомагає ділитися своїми ідеями з більш широкою аудиторією. Англійською мовою публікується найбільше документації у сфері IT, технологічних досліджень.
Зараз наш університет як центр підготовки фахівців у сфері IT-технологій і зв’язку стає також центром вивчення та підготовки до складання іспитів з англійської мови. 
Проректор з навчальної роботи ДУІТЗ Світлана Хаджирадєва зауважила, що згідно з законом, підтвердження відповідного рівня володіння англійською мовою для наукових працівників здійснюється шляхом надання сертифікатів міжнародного зразка. Саме такі сертифікати й одержують усі, хто складає іспити на базі міжнародної компанії Pearson.
На відміну від інших компаній, які спеціалізуються на наданні освітніх послуг, міжнародні сертифікати компанії Pearson є безстроковими. Іспити проводяться в спеціалізованих центрах Pearson VUE, який має найбільшу мережу у світі, що охоплює 163 країни (в Україні діє 22 центри). Центр підготовки до іспиту відтепер буде працювати й у Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку.
Навчання першого набору стартує вже у лютому 2024 року. Тож приєднуйтесь!

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024