ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

VI Всеукраїнський конкурс есе студентської молоді «Мій Шевченко»

Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з Громадською організацією «Інноваційні обрії України» проводить VI Всеукраїнський конкурс есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко». Метою Конкурсу є популяризація творчої спадщини Т. Г. Шевченка, актуалізація пам’яті про Кобзаря та його ролі у закладанні духовних основ української нації, утвердження морально-етичних заповідей митця як важливого чинника консолідації суспільства, національно-патріотичне виховання здобувачів середньої, професійної та вищої освіти, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу України, підтримка і стимулювання талановитої молоді і творчої праці педагогів.

У 2023/2024 навчальному році Конкурс триватиме з 04 січня до 09 березня 2024 року. До розгляду в Конкурсі приймаються есе учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, здобувачів фахової передвищої освіти, здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти, здобувачів вищої освіти. На Конкурс приймаються творчі роботи в жанрі есе, що розкривають тему конкурсу і є самостійним, особистісним осмисленням постаті митця, значення його творчої спадщини в житті конкурсанта чи українського народу в цілому.

Роботи учасників конкурсу не рецензуються. Конкурс проводиться у номінаціях за віковими категоріями: здобувачі освіти середніх класів (5-6, 7-8 класи), здобувачі освіти старших класів (9-11 класи), здобувачі професійних (професійно-технічних) закладів освіти, здобувачі закладів фахової передвищої освіти та здобувачі вищої освіти України.

Журі має право ввести додаткові номінації для учасників Конкурсу, які не стали переможцями у своїй віковій категорії.

Есе має бути оригінальним та неопублікованим раніше, написане без допомоги штучного інтелекту. Есе створюється самостійно автором, співавторство не допускається. Плагіат або копіювання чужих думок чи історій є підставою для відхилення Есе. Конкурсні роботи учасників проходять «сліпе» оцінювання членами журі за такими критеріями: відповідність темі і меті Конкурсу, жанру есе, оригінальність, дотримання мовних норм та естетичне оформлення.

Етапи проведення конкурсу:

До 11 лютого 2024 р. до 17.00 претенденти на участь у Конкурсі мають зареєструватись та завантажити Есе в електронному вигляді (у форматі doc або docx) разом із супровідним листом за посиланням
З 12 лютого по 03 березня 2024 р. – оцінювання творів конкурсною комісією (журі).
9 березня 2024 р. — оприлюднення результатів конкурсу на сайті ГО «Інноваційні обрії України» за посиланням .
Переможці Конкурсу за віковими категоріями та в окремих номінаціях нагороджуються дипломами і грамотами. Педагоги, які підготували учасників Конкурсу, будуть відзначені подяками.

З Положенням про Конкурс есе й технічними вимогами можна ознайомитися на сайті Громадської організації «Інноваційні обрії України» .

Отримати інформацію щодо умов участі у Конкурсі можна
за тел. 097-73-88-355 – Шарова Тетяна Михайлівна,
e-mail: tanya_sharova@ukr.net,
відділ роботи з обдарованою молоддю Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти»;
097-533-89-75 – Землянська Аліна Вікторівна, e-mail: uzunkoleva@ukr.net,
член правління ГО «Інноваційні обрії України».

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024