ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Наш викладач став співавтором курсу з кібербезпеки від компанії YouControl

Доцент кафедри кібербезпеки та технічного захисту інформації Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку Cергій Стайкуца став співавтором вступного курсу з кібербезпеки, який розробила та презентувала команда YouControl Academy. Мета курсу – надати компаніям базове розуміння методів захисту їхніх цифрових активів.
Також у межах презентації курсу у блозі компанії YouControl вийшло інтерв’ю  з Сергієм Стайкуцею «Скільки бізнесу коштують прогалини в кібербезпеці». У матеріалі йдеться про роль кібербезпеки в компанії, її вплив на неперервність бізнесу, загрози та ризики, перші кроки із запровадження кіберзахисту та прогнози на 2024 р.
На думку вченого, діяльність будь-якої компанії без принципів безперервності як стратегії безпеки, включно з процесами кібербезпеки, є питанням везіння й агресивності навколишнього світу. Статистика говорить про банкрутство 95% компаній упродовж першого року роботи. «У майбутньому ми можемо очікувати нові виклики у сфері кібербезпеки, особливо з розвитком хмарних технологій. Бізнесу варто бути готовим до постійної адаптації й оновлення своїх безпекових стратегій. У 2024 році серед всіх кіберзагроз прогнозується висока кіберактивність у контексті виборів у США та розвиток політичного хакерства. Світ очікує зростання кібератак з метою впливу на виборчий процес та політичну ситуацію в країні. Збільшення кібератак у контексті геополітичних конфліктів, зокрема з використанням тактик, спрямованих проти цивільних та військових цілей. Є високі ризики атак на гібридні та багатохмарні середовища, зокрема через вразливості та недоліки в конфігурації. Зростають також загрози для смартфонів. Кіберзлочинці постійно пристосовуються до сучасного цифрового ландшафту, ставлячи перед фахівцями з кібербезпеки нові виклики. Приводом може служити як небажання бачити компанію на ринку, так і політичні мотиви. Тому кіберзагрози можуть стосуватися будь-якої сфери бізнесу», – вважає Сергій Стайкуца.
Нагадаємо, що у 2022 році між нашим університетом і компанією YouControl було підписано меморандум про співпрацю .
YouControl стала стейкхолдером у навчальному курсі «Комп’ютерна конкурентна розвідка» для магістрів спеціальності 125 «Кібербезпека та захист інформації», а студенти ДУІТЗ отримали ліцензії сервісу YouControl для відпрацювання практичних навичок щодо пошуку й перевірки інформації.
За час співпраці було проведено 3 гостьові лекції для студентів та співробітників університету. Також студенти ДУІТЗ додатково навчаються в YOUCONTROL ACADEMY, отримують сертифікати.

YouControl — це компанія №1 в Україні з роботи з відкритими даними, яка надає сервіси для аналізу юридичних та фізичних осіб, а також навчає бізнес-журналістів та журналістів-розслідувачів, як використовувати відкриті дані на користь суспільства. Система YouControl надає 8 аналітичних інструментів для бізнесу, має повне досьє на 4 млн українських компаній та ФОП, 180 офіційних джерел інформації. YouControl рекомендовано Нацбанком і Фіскальною службою України для онлай-перевірки компаній.
YouControl активно працює зі студентами 50 українських та 3 іноземних ЗВО. 

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024