ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

ДУІТЗ долучився до активностей міжнародного проєкту EIT HEI Initiative

Студенти ДУІТЗ проходять спеціальний курс з основ кібергігієни в Міжнародній Кібер Академії.
 
18 січня 2024 року було укладено договір про співпрацю між Державним університетом інтелектуальних технологій і зв’язку (ДУІТЗ) та Міжнародною Кібер Академією (МКА) у межах реалізації проєкту «Розвиток інноваційних можливостей сталого співробітництва», що фінансується Європейським Союзом за програмою EIT HEI Initiative (European Institute of Innovation & Technology Higher EducationInstitutions Initiative).
За умовами проєкту наші студенти проходять спеціальний інтерактивний курс-дослідження «Основи кібергігієни для академічного та неакадемічного сектору».
Студенти ДУІТЗ протягом декількох місяців будуть мати доступ до спеціалізованої інтерактивної платформи, на якій зможуть пройти оцінку свого початкового рівня кіберстійкості, ознайомитися з навчальним матеріалом та потім через матрицю ризиків  протестувати свій фінальний рівень кіберстійкості.
Головна мета курсу  – підняти та дослідити загальний рівень кібергігієни учасників, також звернути увагу на важливі аспекти цифрової (кібер) гігієни, як нової щоденної атрибуції життя людини.
Курс складається з 3 частин (початкове опитування\квіз, навчальний матеріал, іспит). Учасникам запропоновано 28 кейсів (історій «з життя»), які аналізують і пояснюють під час навчання, та тестових питань з навчальних кейсів.
«Перша група студентів складається з 50 осіб, які вже працюють на платформі, далі заплановано збільшити кількість учасників навчання до 100 осіб. Студенти, які успішно пройдуть навчання, зможуть отримати відповідні сертифікати. ДУІТЗ планує й надалі розвивати співпрацю з Міжнародною Кібер Академією для впровадження інноваційних інструментів навчання та посилення навчального контенту з кібербезпеки», – зазначив декан факультету ІТК Євген Васіліу.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024