ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

У Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку відбувся Міжнародний воркшоп з теми «Управління та організація безпечного середовища закладу освіти»

6 лютого в головному корпусі ДУІТЗ до Дня безпечного інтернету відбувся Міжнародний воркшоп для керівників навчальних закладів і слухачів Школи резерву керівних кадрів закладів освіти міста Одеси. Тема заходу – «Управління та організація безпечного середовища закладу освіти».

«Створення безпечних і комфортних умов для навчання й викладання завжди було пріоритетним напрямом діяльності всіх закладів освіти. Особливо зараз, через війну на території нашої держави, цей фактор став визначальним в організації освітнього процесу. Сьогодні ми готові поділитися своїми знаннями, досвідом щодо формування безпечного середовища закладу освіти», – зазначив на початку заходу ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко.

Під час заходу старший викладач кафедри комп’ютерної інженерії та інформаційних систем ДУІТЗ Роман Царьов розказав про цифрові сліди у кіберпросторі, які типи цих слідів існують і як ними керувати.
Своїм баченням про комплексність підходу до формування захищеного освітнього середовища поділився доцент кафедри кібербезпеки та технічного захисту інформації ДУІТЗ, керівник лабораторії ТЗО та ТЗІ, помічник декана ФІТК Сергій Стайкуца. Він розповів про організацію безпечного середовища закладів освіти, загрози й ризики, що існують, компонентний склад системи захисту, роль та можливості застосування технічних засобів охорони, додаткові методи й засоби для впровадження захисних мір. Також керівникам закладів освіти було надано рекомендації та чек-листи для можливості перевірки стану захисту освітніх закладів.

Відповідальний за співпрацю ДУІТЗ з Департаментом освіти та науки Одеської міської ради, к.т.н. Віктор Русаловський презентував результати наукового, педагогічного й науково-технічного співробітництва.

Наприкінці заходу проректор з навчальної роботи ДУІТЗ, професор, доктор наук з державного управління Світлана Хаджирадєва розповіла про управління змінами в сучасних умовах, акцентуючи увагу на проблемах кібербулінгу серед школярів.

Кожен з учасників отримав сертифікат про участь у Міжнародному воркшопі з теми «Управління та організація безпечного середовища закладу освіти». Для присутніх була організована екскурсія в музей зв’язку ДУІТЗ.

2 години корисного спілкування, презентації та доповіді, взаємодія між спікерами й представниками освіти, обмін думками та досвідом за кавою – все це зробило наш воркшоп більш насиченим і ефективним.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024