ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

16 лютого – День єднання

16 лютого в Україні відзначається особливе свято — День єднання. Це державна ініціатива: свято вперше було проведено в 2022 році згідно з Указом Президента України. Головна мета свята — демонстрація єдності українського народу на тлі військової загрози. У цей день українців закликали підняти державні прапори на будинках і спорудах.
Президент України вказав, що це свято має об’єднати українців навколо національної ідеї, демонструючи, на противагу російській пропаганді, що ми — єдиний народ.

16 лютого в багатьох містах України відбулися заходи, присвячені Дню єднання. У столиці був розгорнутий вражаючий 200-метровий синьо-жовтий стяг, аналогічно гігантський прапор України з’явився й у Сєвєродонецьку. Але вже 24 лютого 2022 року розпочалася повномасштабна війна, коли РФ напала на Україну.

«Шановні друзі! Уже другий рік поспіль 16 лютого у нашому університеті відзначається особливе свято — День єднання. Взимку 2022 року Росія почала без пояснень стягувати свої війська до українського кордону. Світові ЗМІ активно писали про можливість військового вторгнення РФ до України саме 16 лютого, але всі ми з вами вирішили об’єднатися та нагадати кожному про нашу силу і незламність. Наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який буде захищати та оберігати Україну не тільки в цей день, а й на віки. Тільки разом ми все здолаємо, бо наша сила – у єдності. Хай розум, воля та любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення спільної мети – процвітання незалежної демократичної й могутньої України та щасливого життя її народу. Слава Україні! Героям Слава!» – привітав усіх ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024