ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

20 лютого — День Героїв Небесної Сотні

20 лютого щорічно відзначається День Героїв Небесної Сотні. Цей день було встановлено Указом Президента України Петра Порошенка від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні».

Саме в цей день згадують трагічні події січня-лютого 2014 року, коли під час Революції Гідності відбулися масові розстріли протестувальників. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. З 18 до 20 лютого 2014 року на Майдані загинуло 78 осіб, після 20 лютого – ще 20.

«Шановні друзі! Сьогодні всі ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні. У цей день,10 років тому, в лютому 2014 року, під час прощання із загиблими активістами Революції Гідності Євромайдан згенерував новий символ відданості, мужності, патріотизму – Небесну Сотню. Це збірний образ людей з різних областей, серед яких були громадяни України, Грузії та Білорусі. Подвиг Небесної Сотні став цементувальним елементом для єднання нашого народу. Цей подвиг слугує прикладом мужності й звитяги для теперішніх героїв російсько-української війни, які на полі бою дають відсіч підступному ворогові, захищаючи право українського народу на незалежність.
Вшановуючи Небесну Сотню, ми сьогодні й завжди згадуємо кожного з її героїв поіменно, бо не повинно бути «невідомих солдатів» серед тих, хто віддав життя в боротьбі за волю своєї країни, чинячи опір ворогові. Цього року ми вдесяте вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – вдесяте в умовах війни з Росією. День Героїв Небесної сотні – це жалобний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати незалежність України!» – зазначив ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024