ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

У ДУІТЗ відбувся конкурс читців до 210 річниці з дня народження натхненника української нації Тараса Григоровича Шевченка

Вчора, 14 березня, в 223 аудиторії головного навчального корпусу ДУІТЗ відбувся конкурс читців до 210 річниці з дня народження натхненника української нації Тараса Григоровича Шевченка. Захід проводився з метою популяризації української мови та творчої спадщини Кобзаря, декламування перекладів різними мовами доробку Кобзаря, підтримки творчих особистостей, виявлення й підтримки мистецьких талантів.

На заході були присутні студенти ДУІТЗ, їхні батьки, викладачі кафедри лінгводидактики та іноземних мов ДУІТЗ, співробітники бібліотеки й інші співробітники університету.

Усіх присутніх з поетичним святом привітала завідувачка бібліотеки Олена Грищенко та побажала учасникам конкурсу успіху й подальших перемог. Було представлено журі у складі: Юлія Кузьменко, в.о. завідувачки кафедри лінгводидактики та іноземних мов ДУІТЗ, доцент, кандидат педагогічних наук; Інна Рогальська-Якубова, доцент кафедри лінгводидактики та іноземних мов ДУІТЗ, кандидат філологічних наук; Наталя Московчук, старший викладач кафедри лінгводидактики та іноземних мов ДУІТЗ, кандидат педагогічних наук; Вікторія Михайленко, доцент кафедри лінгводидактики та іноземних мов ДУІТЗ, кандидат психологічних наук.

Відкрили захід студенти Одеської національної музичної академії ім. А. В. Нежданової. Бандуристи виконали уривки з творів українських композиторів, зокрема і твори на слова Тараса Шевченка. Проректор з навчальної роботи, професор Світлана Хаджирадєва вручила музикантам подяку й подарунки.

У конкурсі взяло участь багато студентів нашого університету. Мистецтвом читання вони донесли важливу істину, що Тарас Шевченко справді понад часом. Його поезія є глибокою, завжди сучасною та пророчою. Студенти обрали різні поезії Кобзаря, і це ще більше розкрило світ Шевченкового слова, світ його думок, хвилювань та передбачень, які вселяють у нас віру в майбутнє.

Під час конкурсу студенти декламували твори Тараса Шевченка та власні вірші, присвячені великому українському поетові. Також вони прочитали переклади творів Кобзаря різними мовами, грали на музичних інструментах.

Наприкінці заходу журі нагородило переможців конкурсу почесними призами.
Дякуємо організаторам заходу за проведення чудового конкурсу, головам профспілок студентів ДУІТЗ Склярук Анастасії й Гальчинській Людмилі та працівникам університету за солодкі подарунки для наших учасників!

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024