ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Олександр Назаренко взяв участь у Міжнародній науковій конференції «Цифрова економіка та інформаційне суспільство»

Ректор Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку Олександр Назаренко взяв участь у пленарному засіданні 6-ої Міжнародної наукової конференції «Цифрова економіка та інформаційне суспільство», яка була  організована Сілезькою академією спільно з Академією прикладних наук – Вищою школою управління і адміністрації в Ополе, Бердянським державним педагогічним університетом, Братиславським університетом економіки і менеджменту, Державним університетом інтелектуальних технологій і зв’язку, Інститутом дослідження просторового розвитку, Інститутом професійної освіти Національної академії педагогічних наук України, Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького, Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут», Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Сумським державним педагогічним університетом імені А.С. Макаренка.
Олександр Аскольдович виступив з вітальним словом і зазначив актуальність тематики конференції та її значну підтримку і зацікавленість з боку європейських та українських університетів.
Учасники конференції мали можливість презентувати результати своїх досліджень і свого досвіду на пленарному засіданні та у секціях, а також взяти участь у дискусіях. Обговорювалися питання:
– становлення інформаційного суспільства: соціальні та гуманітарні аспекти;
– освітні та психологічні питання розвитку інформаційного суспільства;
– сучасні проблеми розвитку цифрової економіки;
– фізична культура, спорт та фізична реабілітація в епоху інформатизації суспільства;
– вивчення взаємозв’язків між штучним інтелектом та суспільством: узгодження та суперечності;
– здобуття освіти для «зеленого» та цифрового переходу;
– професійний розвиток педагогів в умовах цифрової трансформації суспільства.
Результати досліджень наших вчених будуть опубліковані у міжнародній колективній монографії (монографії буде присвоєно ISBN та DOI).

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024