ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку в межах проєкту “День абітурієнта” зустрічав старшокласників Одеського ліцею №62 Одеської міської ради

Зустріч з вітальним словом відкрив ректор університету Олександр Назаренко. Уже на першому етапі зустрічі школярі поставили ректорові чимало цікавих їм запитань. Тож, вітання трансформувалося в діалоги та дискусію .

Далі старший викладач кафедри комп’ютерної інженерії та інформаційних систем Роман Царьов розповів про структуру і спеціальності ДУІТЗ, етапи вступної кампанії, можливості для студентів університету, партнерів і стейкхолдерів, практику та працевлаштування.

Анатолій Ложковський, в.о. завідувача кафедри комутаційних систем електронних комунікацій, підняв важливу для школярів тему – мотивація, вибір спеціальності та професії, світові тренди й роль зв’язку в сучасному суспільстві.

Під час ознайомлення зі спеціальністю 172 “Електронні комунікації та радіотехніка” в.о. завкафедри радіоелектронних систем і технологій, к.т.н. Сергій Сідень показав школярам, як можна візуалізувати радіосигнали, що необхідно для їх прийому та передачі. Також учні отримали змогу попрацювати з сучасними системами транкінгового зв’язку.

Модератор заходу – доцент каф. КБ та ТЗІ, пом. декана ФІТК Сергій Стайкуца – провів для школярів вікторину.  Переможці отримали подарунки від партнерів університету – ПАТ “Одеський кабельний завод”, брендів Tiras та GreenVision.

Далі школярі мали змогу ознайомитися з рішеннями творчої команди лабораторії інноваційних технологій при ДУІТЗ. Платформи Ardeino, Raspberry Pi, мікроконтролери STM32, наукові проєкти в галузі інтернету речей, автоматизації та робототехніки й сучасне лабораторне обладнання – нашим гостям було про що поспілкуватися та поставити запитання. Під час практичного блока Роман Царьов провів цікавий майстер-клас на базі обладнання компаній НР, D-Link, TP-Link і Dell. Було проведено демонстрацію розгортання комп’ютерної мережі на базі брендів R&M та OKnet – базові принципи створення структурованої кабельної системи. Практична складова неабияк вразила учнів та викликала багато запитань щодо спеціальностей 123 “Комп’ютерна інженерія” й 126 “Інформаційні технології та системи”.

Наприкінці зустрічі модератор заходу – доцент каф. КБ та ТЗІ, пом. декана ФІТК Сергій Стайкуца – побажав гостям ДУІТЗ успіхів, терпіння та відчуття “свого шляху” в пошуках напряму навчання й вибору спеціальності. Це надважливі питання в житті кожного старшокласника – що обрати та куди йти. Професійна команда ДУІТЗ завжди готова допомогти з відповідями й дати коментарі.
Присутні відзначили неймовірну атмосферу заходу: довіра, зацікавленість, активність і залученість до подій, дисциплінованість панували тут. Саме дисципліна та дотримання протоколу безпеки дали змогу всім протягом хвилини дістатися до укриття, коли в останні хвилини заходу зазвучала тривога. А там у нас ще був додатковий час для спілкування.

Завжди раді бачити гостей у стінах Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку.
Бажаємо всім знайти своє покликання в сучасному світі!


До нових зустрічей!

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024