ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

День вишиванки – міжнародне свято

Щорічно в третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, справжньої національної святині, яка символізує красу, міць, щасливу долю й родинну пам’ять. У 2024 році українці святкують цей день 16 травня.

Українська вишиванка з’явилася багато століть тому, а кількість різних візерунків і технік шиття порахувати неможливо.
День вишиванки уже третій рік поспіль пройде в умовах повномасштабної війни, що підвищує важливість свята. Ця дата поєднує українців, прославляє нашу культуру, виховує любов до національних символів.
День вишиванки з’явився у 2006 році з ініціативи на той час ще студентки Чернівецького університету ім. Федьковича Лесі Воронюк. Вона запропонувала іншим студентам одного дня прийти на заняття у вишиванках. Спершу до акції приєдналося кілька десятків студентів. Потім у вишитому одязі почали приходити викладачі, а свято стало відомим у місті.

Поступово День вишиванки почав поширюватися на всій території України. Дата свята спеціально призначена на будній день, щоб наголосити, що вишиванка може бути звичайним повсякденним елементом гардероба, а не лише святковим одягом.

У цьому році в Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку також відзначають День вишиванки. Викладачі кафедри кіберпсихології та реабілітації провели на занятті фізичного виховання для студентів перших курсів Національну руханку у вишиванках «Дякуємо ЗСУ». Студенти вдягнули національний український одяг і долучилися до флешмобу.

Вітаємо з Днем вишиванки! Бажаємо миру, щастя, міцного здоров’я, об’єднання та вірності національним традиціям!

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024