ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

В ДУІТЗ відбулася тематична зустріч «Збройні сили в системі координат національної безпеки України»

28 травня в ДУІТЗ відбулася тематична зустріч з військово-патріотичного виховання «Збройні сили в системі координат національної безпеки України». Захід пройшов у змішаному форматі – очно та дистанційно в Zoom.

У межах цього заходу було представлено 2 тематичні блоки:
1. Напрями взаємодії ДУІТЗ з Міністерством оборони України, Збройними силами України й іншими органами влади в умовах воєнного стану.
2. Роз’яснення необхідності активної участі громадян у захисті незалежності України та інформування про службу в лавах Збройних сил України.

Модератор заходу – Надія Сафонова.
На початку зустрічі з вітальним словом до всіх присутніх звернулася проректор з навчальної роботи ДУІТЗ, професор Світлана Хаджирадєва: «Сьогодні ми зібралися у стінах університету для того, щоб роз’яснити необхідність активної участі громадян у захисті незалежності України та проінформувати про службу в лавах Збройних сил України. Зараз ці питання є дуже актуальними для наших здобувачів вищої освіти й викладачів університету».

Також на початку заходу Світлана Хаджирадєва привітала першого спікера – д.т.н., професора Костянтина Боряка з отриманням державної нагороди від президента України – ордену «За заслуги» III ступеня. «Хочу подарувати Вам пам’ятний подарунок і побажати сили, можливостей, натхнення продовжувати власну роботу та дослідження. Ми сподіваємося, що та праця, яку ви проводите вже протягом 10 років, не лише на боці підтримки ЗСУ, але й у інших багатьох напрацюваннях, також стане у пригоді для відновлення України в післявоєнний час», – зазначила вона.

Модератор заходу – Надія Сафонова теж приєдналась до цих привітань: «Бажаємо наукових звершень Вам і вашій команді та здобувачам вищої освіти, які будуть працювати під вашим керівництвом. Сподіваємося, що такі розробки дійсно будуть корисними для наших воїнів на полі бою».

Далі д.т.н., професор Костянтин Боряк розповів про науково-технічні розробки та інновації ДУІТЗ для ЗСУ: плащ-накидку військовослужбовця для маскування від технічних приладів спостереження й ведення розвідки  та про покращення балістичних характеристик артилерійських снарядів калібрів 152(155) мм. Також винахідник показав, як діє цей маскувальний плащ.

Наступний спікер – PhD, доцент кафедри соціально-гуманітарних наук ДУІТЗ Маргарита Ющенко розказала про історію становлення українського війська та боротьбу за незалежність держави. «Ми з вами народились на благодатній землі та любимо її за те, що вона в нас є. Основні багатства в нашій країні – це люди. Сучасні здобувачі вищої освіти також захищають нас і дають можливість сьогодні зустрітись», – зазначила вона.

Під час другого тематичного блоку керівник Рекрутингового центру «Південь» Олександр Пантюхин розказав про цивільний рекрутинг, його цілі, завдання, відмінності та переваги.

PhD з права, старший викладач кафедри журналістики, соціальних комунікацій і ІТ-права Андрій Тарасов розповів про організаційно-правові засади служби в лавах Збройних сил України в контексті останньої редакції Закону України «Про мобілізаційну підготовку й мобілізацію».

Старший інспектор з військового обліку та бронювань Тетяна Степанова детально ознайомила здобувачів вищої освіти з процедурою оформлення документів для взаємодії з Територіальним центром комплектування та соціальної підтримки.

Наприкінці заходу студенти поставили кожному спікеру свої запитання й отримали відповіді на них.

«Ми пишаємося розробками ДУІТЗ і сподіваємося, що така робота буде на користь ЗСУ й нашій державі. Будемо рухатися все далі і далі в наших наукових розробках!» – зазначила наостанок проректор з навчальної роботи ДУІТЗ, професор Світлана Хаджирадєва.

Також ведуча заходу Надія Сафонова подякувала всім спікерам за цікаві виступи та корисну інформацію.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024