ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Кафедра радіоелектронних систем і технологій

Сідень Сергій Віталійович
в.о. завідувача кафедри

Кафедра радіоелектронних систем і технологій (РЕСТ) є науково-навчальним структурним підрозділом ДУІТЗ, який створено у 2022 році на базі кафедр бездротових та супутникових мереж електронних комунікацій та мультимедійних технологій та цифрового телебачення.
Історія нашої кафедри починається з 1932 року, коли в Одеському інституті інженерів зв’язку було створено кафедру Радіо. За більш ніж 90 років було підготовлено десятки тисяч висококваліфікованих фахівців у галузі телекомунікацій та радіотехніки, які працюють в Україні та закордоном.

Наразі кафедра радіоелектронних систем і технологій має статус випускової за спеціальністю 172 Електронні комунікації та радіотехніка та забезпечує підготовку здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти:

  • «Телекомунікації та радіотехніка» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти,
  • Освітньо-професійна програма «Телекомунікації та радіотехніка» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Матеріально-технічний склад кафедри включає в себе 6 спеціалізованих лабораторій:

  • новітніх радіоелектронних технологій,
  • систем мобільного та супутникового зв’язку,
  • цифрового та кабельного телебачення,
  • антен, антенних систем та пристроїв мікрохвильового тракту,
  • радіоприймальних пристроїв,
  • технічної електродинаміки та поширення радіохвиль.

Всі лабораторії обладнано спеціалізованими навчальними комплексами, до складу яких входить обладнання базових станцій стільникових та транкінгової систем зв’язку, антени та антенні системи, спеціалізовані вимірювальні комплекси, три мультимедійні проектори, комп’ютерний клас  та ін.

На кафедрі РЕСТ працює 14 науково-педагогічних працівників, серед яких 2 доктори технічних наук та 8 кандидатів технічних наук.

Запрошуємо вас приєднатися до інноваційного та захоплюючого світу, де розкривається безмежний потенціал технологій та інженерної майстерності. Навчання на нашій кафедрі відкриває двері до захоплюючих можливостей у сфері сучасних радіотехнологій, систем мобільного зв’язку майбутніх поколінь, супутникових систем зв’язку, мультимедійних технологій, телебачення та радіомовлення.

З повагою,
к.т.н., в.о. зав. каф. РЕСТ                                                           Сергій СІДЕНЬ

rest@suitt.edu.ua

2-й поверх, ауд. 209

Про кафедру

        Наша історія

Новини

Галерея

Партнери

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024