ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

22 січня – День Соборності України

Щороку 22 січня в Україні відзначається День Соборності. У цей день у 1919 році на Софійській площі в Києві відбулися урочисті збори, під час яких було проголошено Акт Злуки між Українською Народною Республікою (УНР) та Західно-Українською Народною Республікою (ЗУНР). Так вперше за багато століть історичні українські регіони об’єдналися в одну державу. 

Також 22 січня сталася ще одна визначна подія в історії української державності. Саме в цей день у 1918 році Четвертим універсалом було проголошено незалежність УНР.
На офіційному рівні свято було затверджено указом Президента України в 1999 році.

Проявом єдності та волі українського народу до свободи став «живий ланцюг», організований патріотичними силами 21 січня 1990 року з нагоди 71-ї річниці проголошення Акта Злуки, коли мільйони українців від Києва до Львова узялись за руки, відзначаючи День Соборності.

У Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку також відзначають День Соборності України.
«Щорічно в цей особливий день ми вшановуємо соборність України та мужність нашого народу, який невпинно боровся за свою незалежну державу. Сила єдності дозволяє українцям продовжувати прагнути до кращого майбутнього й разом долати спільного ворога.
Тому сьогодні, шановні друзі, я хочу побажати всім вам незламності в поглядах, довгоочікуваної перемоги, натхненної невтомності в праці та захисті нашої Держави. Злагоди вам усім, миру, міцного здоров’я, добробуту й віри в гідне майбутнє нашої країни. Нехай дух українського народу надихає нас усіх стійко протистояти викликам та прагнути миру й процвітання. З Днем Соборності України! Слава Україні! Героям Слава!» – привітав українців зі святом ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024