ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

1 травня – Міжнародний день праці

1 травня в Україні та в багатьох інших країнах світу відзначають День праці. Свято нагадує про боротьбу найманих робітників за свої права.

1 травня 1886 року сотні тисяч робітників найбільших промислових центрів США вийшли на протест. Вони вимагали запровадження 8-годинного робочого дня. Страйки були придушені владою, але згодом розгорілися з новою силою вже в усьому світі.

У 1889 році Паризький конгрес II Інтернаціоналу оголосив 1 травня 1890 року Днем солідарності робітників усього світу.

В Україні вперше День праці відзначили у Львові в 1890 році, а у 2017 році Верховна Рада України внесла зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України, відповідно до яких «День міжнародної солідарності трудящих» перейменували на «День праці».

1 травня – це свято, яке пов’язано з багатьма творчими колективами людей, які своєю щоденною працею створюють процвітання та щасливе майбутнє для нашої країни. Одним із таких колективів є колектив Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку. «‎З перших днів свого існування й до сьогодні в нашому університеті працює багато талановитих людей, це викладачі, професори, доценти й інші співробітники. Вони беруть активну участь у різних наукових заходах і конференціях, кожного дня роблять значні кроки для розвитку, просування й виведення на новий рівень нашого університету. Щороку ДУІТЗ підписує багато меморандумів про співпрацю з різними закладами середньої, вищої освіти, провідними українськими та міжнародними компаніями. Наш творчий колектив створює нові сучасні освітні програми і бази практики для студентів, відкриває престижні спеціальності. Безліч проєктів уже реалізовано й ще багато чого попереду, але завдяки мотивації та плідній праці нашого колективу ми втілимо в життя чимало нових ідей для розвитку ДУІТЗ!»‎ – зазначив ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024