ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

3 травня – Всесвітній день свободи преси

3-го травня відзначається Всесвітній день свободи преси. Цього дня у 1991 році під час Генеральної конференції ЮНЕСКО було підписано Віндгукську декларацію, що стало першим кроком у підтримці вільної та незалежної преси. 
Згодом у 1993 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 травня Всесвітнім днем свободи преси. Цей день щорічно відзначається з метою вшанування права на свободу слова й незалежність ЗМІ в сучасному світі. Він є нагадуванням про важливість свободи преси та її впливу на суспільство.

У Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку також відзначається цей день, адже у нашому ЗВО на факультеті бізнесу та соціальних комунікацій кілька років поспіль готують фахівців у сфері журналістики. Випускники ДУІТЗ
працюють на телебачені й радіо, у різних виданнях.

Сьогоднішній день є щорічним нагадуванням  про те, що свобода преси і вираження поглядів є основними правами, закріпленими в Загальній декларації прав людини. Ми повинні захищати ці права, оскільки вони становлять основу демократії та мають реальний вплив на життя людей у всьому світі.

Всесвітній день свободи преси надає можливість віддати шану професійним працівникам засобів масової інформації, які загинули під час виконання своїх обов’язків у повномасштабній війні в Україні.

Тож, вітаємо сьогодні зі Всесвітнім днем свободи преси усіх причетних! Дякуємо за відданість справі, за ідейність, за хист і вміння нести слово правди!

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024