ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко взяв участь у круглому столі, присвяченому боротьбі з кіберзлочинністю

 

Ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко взяв участь у круглому столі, присвяченому боротьбі з кіберзлочинністю

21 червня 2023 року Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку взяв участь у круглому столі  «Боротьба з кіберзлочинністю в умовах воєнного стану»‎.

Захід організований головою Київського районного суду м. Одеси та головою Громадської організації «Асоціація слідчих суддів України» Сергієм Чванкіним. Серед учасників – адвокати, науковці, слідчі, судді, прикордонники, представники департаменту кіберполіції тощо.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку представляли ректор Олександр Назаренко, в.о. декана факультету інформаційних технологій та кібербезпеки, професор Євген Васіліу, доцент кафедри кібербезпеки та технічного захисту інформації Сергій Стайкуца.

«Захід пройшов в цікавому та перспективному форматі. Вважаю, що проведення таких заходів є дуже затребуваним не тільки для нашого вишу, а й для юридичних організацій, прокуратур, кіберполіції, представників судової гілки влади – адвокатів, суддів тощо. Вони цікавляться фахівцями, яких випускає наш університет. Тому в рамках круглового столу ми хотіли цей формат зробити більш розширеним, з чітким розумінням завдань, які ми змогли б самі найближчим часом вирішити»‎, – розповів ректор ДУІТЗ Олександр Назаренко.

Як зазначив голова Київського районного суду м. Одеси та голова Громадської організації «Асоціація слідчих суддів України» Сергій Чванкін: «Сьогодні на заході ми обговорювали дуже актуальну тему нашого сьогодення – кібербезпеку та боротьбу з кіберзлочинністю. Стати спеціалістом у цій сфері зараз, спеціалістом з багатьма компетенціями – не просто. Потрібно, щоб держава фінансувала такі виші, як ДУІТЗ, де готують спеціалістів з кібербезпеки. Це необхідно для того, щоб викладачі в університеті могли правильно навчати студентів цьому напряму, щоб виш міг запрошувати іноземних спеціалістів з кібербезпеки та студенти мали змогу підвищувати кваліфікацію в Європі чи США. Також вважаю, що треба йти саме таким шляхом і бути активнішими, залучати до наших ідей тих, хто розуміється в напрямі кібербезпеки»‎.

Наступний захід заплановано на вересень 2023 року, що дає можливість учасникам якісно відпрацювати ідеї та результати обговорення.

 

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024